logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Disney Violetta stripalbum 1


violetta stripboekKen je de Disney televisieserie Violetta al? Over het vrolijke en muzikale meisje Violetta, dat allerlei avonturen beleeft op school en daarbuiten? Haar avonturen kun je nu ook beleven als stripavontuur. Voor me ligt namelijk het allereerste stripalbum van Violetta, met daarin vijf verschillende avonturen. Natuurlijk komen in de verhalen alle bekende vrienden van Violetta voor: Tomas, Leon, Francisca, Broadway en natuurlijk ook Lucinda en Marco. De avonturen zijn kort en bondig, en niet altijd even duidelijk afgelopen. Soms begint er gewoon een nieuw verhaal terwijl je nog niet eens wist dat het vorige was afgelopen. Ondanks dat kleine minpuntje is het Disney Violetta Stripboek echt geweldig voor alle Violetta-fans! Het stripboek komt oorspronkelijk uit Italië, en dat zie je ook wel aan de tekenstijl. Die is licht en luchtig, een beetje Japans manga-achtig maar toch ook weer heel Europees. De lijnen zijn aanwezig, maar in de kleur van het onderdeel zelf: handen en gezichten hebben een donker-oranje omlijning, een blauwe broek donkerblauw, en ga zo maar door. Heel aangenaam om naar te kijken. De personen in de strip hebben heel duidelijke gezichtsuitdrukkingen, waaraan je precies ziet hoe ze zich voelen.

Informatie

Disney Violetta stripalbum 1 Illustrator: Arianna Rea Deltas uitgevers, 40 pagina’s, paperback. Prijs: 6,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789044742244

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.