logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Disney Philips Storylight – Friends of Hue

philips storylight disney friends of hue

Een tijdje terug introduceerde Philips hun Hue-productlijn. Gekleurde led-lampen, zoals je die kende van de LivingColors productlijn, maar dan met een heel coole extra: je kunt de intensiteit van het licht, alsook de kleur van het licht, regelen via je smartphone of tablet. Dat geeft ontzettend veel mogelijkheden natuurlijk. Voorgeprogrammeerde kleuren, sferen, timers, alarmen, noem het maar op. Met de StoryLight gaat Philips een nieuwe weg in.

Hiermee worden namelijk Disney verhaaltjes gecombineerd met een extra beleving van licht. Ambilight gecombineerd met voorleesverhaaltjes, dus. Die voorleesverhaaltjes zijn digitaal. Je installeert ze op je tablet. Voel je ‘m al? Die voorleesverhaaltjes sturen per pagina een signaaltje naar de Hue HUB, die op zijn beurt de lichtkleur en intensiteit van je lamp regelt! Dus ook naar de speciale lamp die in de set zit. Het gevolg is een boek dat zichzelf kan voorlezen, en waarbij de licht in je kamer telkens van kleur veranderd.

Die kleur lijkt echter wat willekeurig gekozen. Het is een leuke feature, maar eigenlijk niet meer dan dat. Het viel mijn jongens pas na een paar pagina’s op, ze waren eerst te gefixeerd op de mooie tekeningen in de Disney-app. En aan het ontcijferen van het verhaal zelf, aangezien deze in het Engels werden voorgelezen. Er zijn momenteel nog geen Nederlandstalige verhalen. Je kunt er wel voor kiezen de verhalen zelf voor te verlezen. Je kunt ze zelfs opnemen, zodat jouw gesproken woord te horen is op de klassieke begeleidingsmuziek.

Je kunt de lamp overigens net als de andere HUE lampen bedienen met de verschillende HUE-apps. Daardoor kun je ook de lamp laten aangaan als het tijd is om op te staan, voor het slapen gaan, feller laten branden als ze zelf nog even mogen lezen, van kleur laten veranderen, et cetera. Het nadeel daaraan is dat kinderen dat niet zelf kunnen doen. Tenzij ze zelf een smartphone of tablet hebben, maar hopelijk is dat nog niet het geval. De vormgeving van de lamp verdient wel pluspunten: de rubber oren van Mickey Mouse zijn erg sfeervol, en de rode steun op de achterkant past daar prima bij. Heb je al een HUE set en zoek je een leuke sfeervolle lamp voor de kinderkamer, dan is dit een leuke uitbreidingsset. Heb je die nog niet, dan zou ik de standaard HUE-set aanraden. Die geeft alle mogelijkheden, maar je kunt zelf je vorm lamp kiezen.

Disney StoryLight, Philips
Prijs: ca. 150 euro (incl. HUE hub) of 100 euro (zonder HUB)

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.