logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dikkie Dik Reuzen Zoek boek, Jet Boeke

9789025753634_fcovr dikkie dik reuzen zoekboek

Dikkie Dik is een grappige poes, die de meest rare avonturen beleeft. Hoewel… de meeste zouden zo maar eens door de poes in huis of van de buren gedaan kunnen worden! De ondeugende kat heeft namelijk niets echts bijzonders, het zou iedere kat kunnen zijn. Dat werkt helemaal mee aan het succes van deze oranje kat.

In dit mega-grote zoekboek van Dikkie Dik mogen kinderen lekker gaan zoeken naar Dikkie Dik en al zijn vriendjes. Dat doen ze telkens op een andere manier, en dat is een welkome afwisseling op de zoekboeken. Iedere pagina heeft weer andere opdrachten, die meestal voorgelezen moeten worden door de ouders. Vaak ook staan er onder op de pagina plaatjes vermeld die op de zoekprenten gezocht moeten worden, of een aantal plaatjes met een cijfer ervoor: dat cijfer geeft aan hoe vaak een bepaald ding voorkomt.

Je hoeft niet alleen te zoeken naar Dikkie Dik, want ook zijn vriendjes en zijn speelgoed komen aan bod, of voorwerpen uit zijn verhalen. In de vele opdrachten van het zoekboek worden kinderen ook aangemoedigd om te tellen, kleuren te benoemen of komen begrippen als langzaam en snel aan bod. Het Dikkie Dik Reuzen Zoek boek is dan ook meer dan zo maar een gevarieerd zoekboek: het nodigt uit om te praten, te tellen, te zoeken en te vertellen!

Dikkie Dik Reuzen Zoek boek, Jet Boeke
Gottmer, april 2013, 24 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789025753634


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.