logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dikkie Dik: Lentekriebels, Jet Boeke

9789025753559 dikkie dik lentekriebels

Het is weer zo ver: de lente is aangebroken! En dat brengt de nodige kriebels met zich mee, zo ontdekt ook Dikkie Dik. In dit leuke voorleesboekje staan vier van zijn nieuwe verhalen geschreven. Want de lente, dat betekent naar buiten toe, op ontdekkingsreis! Zo ontdekt hij vogeltjes die een nestje bouwen – en helemaal niet blij zijn met Dikkie Diks nieuwsgierige neus, een lammetje dat héél hoog kan sprongen, mooi versierde chocolade paaseitjes die verstopt zijn… Dikkie Dik heeft er wel tien gevonden en neemt ze mee naar zijn mand. Gaat hij die allemaal opeten?

In dit leuke boek kunnen peuters en kleuters kennismaken met de dingen die lente met zich meebrengt. Door de ogen van Dikkie Dik bekeken is alles nieuw en vreemd. Zo is het helemaal niet raar als de kinderen zelf iets nog niet weten, en kunnen ze zich samen met Dikke Dik verbazen. Met mooie, duidelijke tekeningen waar de dikke kater om bekend staat, en korte heldere teksten. Een gezellig en lief voorleesboek!

Dikkie Dik: Lentekriebels, Jet Boeke
Gottmer, februari 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789025753559


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.