Recensie: Digibirds, Silverlit


Er is een nieuw huisdiertje in ons huis. Naast de Robofish, die af en toe in bad mogen meezwemmen, twittert er sinds deze week een vrolijk vogeltje op de achtergrond mee: onze eigen Digibird. Het beestje kwam zo maar aangefladdert, en tja, dan nemen we hem graag in huis!

De Digibirds komen met een heel bijzondere accessoire: de rong. Die schuif je om twee vingers, waarbij het vogeltje er stevig opgeschoven kan worden. Zo kun je er een stuk leuker en eenvoudiger mee spelen. Bovendien werkt de ring als een fluitje. Blaas erop, en je Digibird zal een vrolijk liedje fluiten! Als je veel met hem speelt, zul je er twintig verschillende kunnen ontdekken.

Maar het beestje fluit ook lekker mee. Dat doet hij op willekeurige momenten, maar ook als je een paar tellen op zijn borst blaast. De geluiden zijn opgenomen van echte vogels, en klinkt dus – op een iets blikkerige toon van de speaker na – wel natuurgetrouw. Tijdens het fluiten draait de Digibird met z’n koppie, en gaat zijn bekje open en dicht. Erg leuk! De kleuren zijn ook heel erg vrolijk, het beestje is voorzien van een leuke print.

Als je merdere Digibirds hebt, dan kun je ze laten samen zingen. Eén van de vogels wijs je dan aan als baasje (het haantje, zogezegd) en de andere vogeltjes zullen hem nu volgen. Laat ze daarbij niet te ver uit elkaar staan, anders raken ze elkaar kwijt en kunnen ze elkaar niet zo goed horen. Voor op de borst van het beestje vind je een schakelaar waarmee je de standen instelt: Uit, Solo of Choir (in een koor, met meerdere vogels). Een leuk en gezellig beestje voor in huis, dat heel weinig verzorging nodig heeft. Handig!

Digibirds, Silverlit
Prijs: 9,95 euro

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.