logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dief in de dierentuin, Bo Buijs

dief in de dierentuin

Roos woont vlak naast de dierentuin. Ze is er altijd te vinden, want Roos is gek op dieren. En vaak kan ze hen op een bijzondere manier helpen… Zo mag Roos wandelen met de mini-ezeltjes in de dierentuin, samen met Mo, hun verzorger. Ze vindt het geweldig en wat nog veel leuker is: er is een veulentje op komst! Roos vertelt er thuis over, maar haar broer Joost vindt er niets aan. Juno, de vriend van Joost, luistert wel graag naar de verhalen over de ezeltjes. Maar waarom gedraagt hij zich zo vreemd, vraagt Roos zich af. Ze besluit hem te volgen. Dan merkt ze dat Juno een groot geheim heeft…

Dief in de dierentuin is een spannend boek, met ook genoeg grappige momenten. Het is geschreven op niveau AVI M5, en kan volgens de uitgever gelezen worden voor kinderen vanaf 7 jaar, hoewel M5 gemiddeld genomen midden groep 5 gelezen kan worden. Kinderen zijn dan 8-9 jaar.

De nieuwe serie Roos helpt de dieren is een stoere en spannende serie voor jonge lezers vanaf 7 jaar. Een erg leuke serie voor meiden en jongens, over Roos. Ze woont namelijk naast een dierentuin, waar regelmatig dieren wat hulp kunnen gebruiken. En Roos rust niet voor alles is opgelost. Naast de duidelijke pagina’s tekst, met een mooie grote letter, zijn er sfeervolle zwartwit-tekeningen in het boekje te vinden, die het verhaal ondersteunen.

Dief in de dierentuin, Bo Buijs
Kluitman, september 2012, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 7,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789020648577


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.