logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Die is klein, Mirte Stut en Geurt van Donkelaar

9789025756178 die is klein

Een tijdje geleden kon je bij ons lezen over het mooie, grote prentenboek Die daar, waarin je kunt zoeken, praten, vergelijken en vooral lekker kon kijken. Die is klein is eenzelfde soort boek, maar dan in mini-formaat.

En dat gaat niet alleen op voor het boekje, want ook de voorwerpen die in het boekje staan zijn over het algemeen klein. Of in ieder geval kleinig… op iedere pagina wordt de zin Die is klein… afgemaakt met en lief, en rijdt, en gezond, en maakt geluid, en blauw, en vierkant, en nog veel meer. Soms zijn de voorwerpen ook echt klein, zoals vingerpoppetjes of een kaboutertje, een andere keer is het kleiner dan normaal, zoals een kleine Fiat 500 of een baby-olifant. Op iedere pagina vind je een aantal leuke, originele en mooi gefotografeerde/uitgesneden afbeeldingen, waarover je lekker kunt vertellen, geluiden kunt maken en meer.

Die is klein is een erg leuk zoek- en vertelboek voor dreumesen. Het zal hun woordenschat zeker vergroten op bepaalde fronten, en nodigt ook uit om andere woorden te leren kennen. Want op Die is klein en blauw staan alleen maar blauwe dingen, maar op andere pagina’s vind je natuurlijk ook gele, rode, groene of bruine voorwerpen. En blauwe, niet te vergeten!

Die is klein, Mirte Stut en Geurt van Donkelaar
Gottmer, maart 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025756178


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.