logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dickie en Giga: keihard de kluts(er) kwijt! Oirik

Dickie en Giga - Keihard de kluts(er) kwijt!

Dickie en Giga zijn weer terug. En hoe! Ze beleven in Keihard de kluts(er) kwijt weer een bizar, spannend en vooral grappig avontuur. Zoals je in het eerste boek hebt kunnen lezen, leert Dickie het buitenaardse wezen Giga kennen. In hun eerste avontuur redden ze de aarde van de kwaadaardige Grokodoko’s, die eigenlijk gewoon keihard wilden feesten. In dit avontuur zijn Dickie en Giga gigantisch ver uit elkaar verwijderd. Giga is weer terug naar de ruimte, maar op aarde ontdekt Dickie dat er ontzettend veel dieren verdwijnen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar wat steekt er achter?

Rare snuiters

Tijdens het onderzoek, waar Dickie, zijn zusje Valerie en Grok 3C volop induiken, komen ze bij de kinderboerderij. Daar raken ze aan de praat met de verzorger, maar die maakt niet echt een heel heldere indruk… maar het wordt nog vreemder als een hamster tegen ze begint te praten. Een hamster die straf heeft, bovendien.

Nog raarder

Kan dat? Jazeker! Als Dickie de hulp wil inroepen van Giga, ontdekt hij een geheime schuilkelder in zijn tuin. Het blijkt dat zijn opa die heeft aangelegd. Een opa waar mensen liever niet bij op bezoek gaan, omdat hij uhm… wat vreemd is. Heel raar bizar vreemd. Toch moet Dickie het er op wagen, want het lijkt erop dat die geheime schuilkelder de juiste middelen in huis heeft om contact te leggen met Giga. En dan wordt het pas echt raar, want zijn opa blijkt lid te zijn geweest van een geheime groep mensen die de ruimte in toom te houden. En zo komt het dat Dickie, Valerie, Grok 3C, Giga, opa én de mechanische takotako op pad gaan om de wereld te redden van wormen en de klutser weer proberen terug de vinden.

Conclusie over Dickie en Giga zijn keihard de kluts(er) kwijt

Dickie en Giga zijn de klutser kwijt. Gelukkig levert dat wel een te gek boek op dat je van het begin tot het eind wil uitlezen – het liefst in één ruk. De avonturen zijn super grappig en origineel, met leuke cartoons om het verhaal tot leven te wekken. Dit deel is misschien nog raarder dan het eerste boek, wat best wel een prestatie is. Een ding is zeker: dit is een serie boeken die je helemaal wil lezen!
Door: CooleSuggesties
Score: Dickie en Giga zijn keihard de kluts(er) kwijt krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Dickie en Giga zijn keihard de kluts(er) kwijt, Oirik

Illustrator: Oirik
Gottmer, 212 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025767044. Prijs: 12.99 euro.

 


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.