logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Multiroom wifi-kit met Devolo dLAN 1200+ netwerkadapters voor overal draadloos internet


Ken je het probleem dat je niet overal in huis draadloos internet ter beschikking hebt? Dankzij Powerline netwerkadapters zijn wij er al ontzettend aan gewend dat we overal een computer kunnen neerzetten.. of een netwerkprinter, een NAS: zo staat onze apparatuur inmiddels door het hele huis verspreid: een externe schijf op zonder, een computer in de woonkamer en in mijn kantoor, onze printer op mijn kantoortje.. en dat alles zonder maar één kabel te hoeven trekken. Alles gaat met Powerline adapters! Je zou bijvoorbeeld ook kunnen denken aan een smart-tv in de slaapkamer, of een mediaspeler in de kamer van één van je kinderen. Alle apparaten voorzien van internet, zonder extra werk of lelijke kabels door het werk.

Van powerline naar wifi

Maar die Powerline adapters bieden niet voor alles een oplossing: de wifi is en blijft beperkt. Een standaard Powerline-adapter biedt namelijk geen wifi! Dat houdt in dat het signaal van één enkele router komt. Door alle muren, betonnen vloeren en massief houten deuren is het bereik lang niet optimaal. Zo zijn de slaapkamers en de zolder bijvoorbeeld bar slecht verbonden met het wifinetwerk, waarvan de router in de woonkamer staat.

Deze Devolo dLAN 1200+ set brengt daar echter verandering in. De set bestaat uit twee dLAN 1200+ Wifi adapters en een dLAN 1200+ adapter zonder wifi. Alle drie zijn ze voorzien van een gigabit ethernetaansluiting. Afhankelijk van je elektriciteitsnet kun je dus razendsnel bedraad internetten. Maar dat is niet alles, want de twee grotere adapter in de set (die zijn voorzien van 2 ethernetpoorten) kun je ook gebruiken als wifi hotspot of repeater! Dankzij de WPS-Clone-functie neemt de dLAN 1200+ WiFi ac alle informatie over van je router, zodat het signaal van je bestaande netwerk gewoon versterkt wordt. Zo kun je met deze set met twee dLAN 1200+ WiFi ac-adapters zorgen voor een perfecte wifi-dekking. Je kunt de adapter ook gebruiken als extra toegangspunt voor je netwerk, bijvoorbeeld als gastvoorziening.

Het installeren van de Devolo adapters

Het installeren van de adapters is werkelijk een eitje. Onze router hangt in de meterkast. Daar is dus ook onze dLAN Powerline 1200+ ingeklikt. Op mijn kantoortje – op de eerste verdieping – zit de eerste dLAN Powerline 1200+. Dit kamertje ligt aan de achterkant van het huis, waardoor we ook op het terras een prima wifi-dekking krijgen. De computer zit netjes bekabeld verbonden met de powerline, maar de printer, de laptops van de jongens, smartphones en tablets maken gebruik van de wifi. De derde aansluiting zit op zolder. Daar staat onze externe harde schijf, die gebruikt wordt als back-up voor de verschillende computers, smartphones en tablets. En dankzij de wifi-connectiviteit is daar ook een perfect bereik! Daarbij kun je bovendien gelijktijdig gebruik maken van de 2,4 en 5 GHz wifi-frequenties voor de beste resultaten. Ideaal voor tablets, smartphones en laptops.

Altijd stroom

Er is nog een handige feature aan deze adapters: ze bevatten een stopcontact! Je kunt er dus gewoon een apparaat op aansluiten. Jammer genoeg is de adapter zelf best fors: heb je een stopcontact waarbij je één doos verdubbelt naar twee stopcontacten, wat je in Nederland veel tegenkomt, dan ben je alsnog 1 stopcontact kwijt. Positief is wel dat je de werking en de snelheid van alle netwerkadapters kunt volgen met de Devolo Cockpit App. Zo zie je of je optimaal gebruik maakt van alle Powerline adapters. De starterskit bevat een adapter en twee dLAN 1200+ wifi ac voor een adviesprijs van 189,90 euro. De dLAN 1200+ WiFi ac is ook los te koop als uitbreiding van een bestaand dLAN Powerline-thuisnetwerk voor een adviesprijs van 129,90 euro. De set met twee wifi-adapters heeft een adviesprijs van 299 euro.


Recensie over Devolo dLAN 1200+

CooleSuggesties topper

Wil je op een eenvoudige manier je internetverbinding door het huis verspreiden? Dan is de Devolo dLAN 1200+ een geweldige manier om dat te doen. De standaard uitbreidingskit bevat een dLAN 1200+ adapter om je stroomnet uit te breiden met powerline-functionaliteiten. Sluit de dLAN 1200+ Wifi ac adapter op een andere plek aan, en je klus is geklaard. Positief punt is dat de adapters beschikken over een ingebouwd stopcontact én de mogelijkheid om een bekabelde verbinding tot stand te brengen. De wifi zelf is sterk, stabiel en laat zich makkelijk meten via de gratis Devolo app.

Score: 9


Informatie

Devolo dLAN 1200+ Wifi ac, Devolo
Meer weten?
Prijs: 299 euro.

Winnen

Wij mogen een heel bijzondere set verloten: deze bevat namelijk niet één, maar twee Devolo wifi-adapters! Een extra uitgebreide set dus, waar je werkelijk je hele huis ineens connected mee kunt maken. Wil jij genieten van een onbezorgde wifiverbinding in en om je huis? Doe dan mee met onze winactie! Dat kan tot en met 22 april.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.