Recensie: Deus Ex: Human Revolution, Square Enix


Deus Ex: Human Revolution is een nieuw deel in de veel geprezen shooter-rpg-reeks Deus Ex. Het verhaal speelt zich af in een tijd waarin atleten wetenschappelijk geavanceerde superwezens zijn geworden. Kan jij je menselijkheid behouden, terwijl je beschikt over de kracht van duizend goden?

Deus Ex: Human Revolution speelt zich af in een niet al te verre toekomst. Je speelt Adam Jensen, een voormalig SWAT-agent die eigenhandig de defensie moet overzien van Amerika’s grootste biotechbedrijven. Het is Jensens taak om bedrijfsgeheimen te bewaken tot het moment dat soldaten de wetenschapper doden die jou aannam om hem te beschermen. Zwaargewond door de aanval heb je geen andere keuze dan mechanische lichaamsdelen te nemen. Hoever ga je in deze mechanisering van de mensheid?

Beleef een perfecte mix van actie en rollenspel in Deus Ex: Human Revolution. Beleef heftige vuurgevechten aangevuld met brute takedowns waarmee je vijanden van dichtbij uitschakelt. Een uitgebreid arsenaal aan augmentations zorgen dat je in stealth, social, hacking of combat gespecialiseerd kunt raken. Het mooie aan dit spel is echter dat je zelf je eigen voorkeur kunt verwerken in het spelverloop: je bepaalt dus zelf op welke manier je speelt: ben je een sluiper, of iemand van het brute geweld, die overal vol induikt? Met een bijzonder evolutiesysteem, waarin je karakter kunt uitbouwen met nieuwe bovenmenselijke capaciteiten, kun je deze keuze nog eens extra versterken. Maar ook in het verhaal zelf komen deze keuzen duidelijk en helder naar voren: ga je voor goed of slecht, en wat voor type ben je?

Een voorbeeldje: als eerste echte missie moet je een aantal mensen bevrijden van hun gijzelaars: doe je dat met grof geweld, waarbij bloed mag vloeien, of subtiel, met verdovingspijltjes? En dan van dichtbij, of liever van veraf? Aan de hand van deze keuzes worden zelfs je wapens aan je overhandigd… Maak je liever kabaal door een deur in te trappen, of hack je liever het beveiligingssysteem om toegang te verkrijgen? Er zijn altijd meerdere wegen die leiden naar Rome, dat is duidelijk. Jammer is wel dat deze keuzes niet zo eenvoudig ongedaan kunnen worden. Zeker in het begin, als je nog bezig bent met het uitzoeken van je stijl, is het soms vervelend vast te zitten met een luidruchtig wapen als je toch liever onopgemerkt was gebleven, of andersom. Gelukkig kun je wel teruggrijpen naar een oude savegame, maar dat kost wel weer de nodige tijd.

Verder is het een superspannend spel, waarbij je zelf kunt bepalen hoe het gespeeld wordt. Je beweegt vrij door de panden, waarbij je diverse voorwerpen kunt verplaatsen en manipuleren, om zo op jouw manier je doel te bereiken. Het meest bizarre vond ik echter wel het verslepen van je slachtoffers. Vreemd, om te zien hoe je een lichaam versleept. Bijzonder realistisch bewegen ze voort op de grond, terwijl je ze met een enkele hand verplaatst en buiten het zicht neerlegt…

Beleef de menselijke revolutie in Deus Ex: Human Revolution!

Benelux Edition:
Deze exclusieve Benelux Edition van Deus Ex: Human Revolution is alleen beschikbaar in Nederland en België en bevat twee extra DLC packs:

  • Het Explosive Mission Pack bevat een extra missie met een speciaal gastoptreden van een van de oorspronkelijke Deus Ex personages, de Linebacker G-87 meervoudige granaatwerper, een Automatic Unlocking Device en de M-28 Utility Remote-Detonated Explosive Device (UR-DED)
  • Het Tactical Enhancement Pack bevat het Huntsman Silverback dubbelloops jachtgeweer, de SERSR Longsword Whisperhead geluiddempende sniper rifle en 10.000 extra credits

Deus Ex: Human Revolution, PC, PS3, XBOX360
Square Enix. Leeftijd: vanaf 18 jaar. Prijs: vanaf 49,99 euro

Dit spel bij: BOL.com

 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.