logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Destiny – the taken king


TTK_Key Art Destiny was twee jaar geleden een absoluut succes toen het uitkwam, hoewel veel shooterfans er al snel op waren uitgekeken. De twee uitbreidingen, The Dark Below en House of Wolves, waren niet al te goed ontvangen, omdat ze eigenlijk enkel een paar nieuwe levels toevoegden. Nu is het tijd voor een grootse update van Destiny. Je zou het zelfs een upgrade kunnen noemen: The Taken King is namelijk niet zomaar een uitbreiding! Natuurlijk gaat The Taken King verder met het verhaal van Destiny, maar voegt heel wat elementen toe. Het belangrijkste is wel een nieuwe tegenstander om te verslaan, die ook weer een paar nieuwe legereenheden met zich meebrengt die lastiger te verslaan zijn dan ooit. Daardoor krijg je nieuwe missies, een nieuwe arena, nieuwe Strikes en een nieuwe Raid. En natuurlijk meer dan genoeg nieuwe wapens, uitrusting en voorwerpen die je kunt vinden en gebruiken om je gear te upgraden. Dat blijft toch ontzettend cool om te doen! Een kleine bonus voor Destiny-bezitters is dat je The Taken King pas kunt spelen als je character in leven 20 zit. Is dat nog niet zo? Dan mag je d’r gratis eentje upgraden. Zonder de Class-bonus, helaas. Upgrade je bijvoorbeeld een nieuw karakter, dan heb je dus een enorm sterke held zonder bijvoorbeeld de dubbele sprong of een granaat… tamelijk onhandig! De XP is namelijk losgetrokken van het Lichtniveau. Die elementen ontwikkel je dus afzonderlijk van elkaar. Wat ook opvalt is dat het spel zelf wat luchtiger is geworden. Regelmatig bespeur je een vleem sarcasme in de opmerkingen bij de teamleiders en zelfs bij je eigen hulpje. Een uitstekende aanvulling! Een welkome upgrade heeft het inventarissysteem gekregen. Daar is namelijk een nieuwe tab gekomen waarop je in een oogopslag kunt zien welke missies en opdrachten je hebt gekregen, en wat de status daarvan is. Dat gebeurt heel simpel met iconen en statusbalkjes. Meer weten? Een klik op het driehoekje (sorry: PS3!) vertelt je meer. De missies zijn veelzijdig en afwisselend. Soms moet je gewoon knallen, sluipen, iets opspeuren of een level uitspelen of PvP gaan in de Crucible. Destiny: the taken king is dan ook alles wat Destiny eigenlijk in het begin had moeten hebben. Het had ze in ieder geval heel wat kritiek en commentaar bespaard. Destiny-fans zullen meteen enthousiast zijn, maar zullen de Destiny-haters terugkomen met deze upgrade? Ik hoop het wel, want voor veel missies wordt je gekoppeld aan andere online gamers. Jazeker, The Taken Kind is meer MMO geworden! En dus kan ik je zeggen: tot op het strijdveld! Destiny: The Taken King, PS3 Activision. Leeftijd: vanaf 18 jaar.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Destiny: The Taken King Legendary Edition is de complete collectie van Destiny in een epische verpakking. Het pakket bestaat uit Destiny, Expansion I, Expansion II, en het laatste hoofdstuk, The Taken King, samen voor een fantastische prijs. De Legendary edition komt daarbij met een directe character boost zodat je meteen klaar bent voor de battle. […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.