logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Destiny, Aprilynne Pike

Destiny, Aprilynne Pike

Dit boek is het laatste deel van de Wings-serie, die bestaat uit Wings, Spells, Illusions en nu als vierde deel Destiny. In dit deel komt alles samen: Leurel ontdekt een aantal waarheden en probeert deze te begrijpen om Avalon van de ondergang te redden. Zo ontdekt ze dat Yuki, een goede vriendin van haar, eigenlijk een gevaarlijke winterelf is, die ze misschien niet kan vertrouwen. De gevaarlijke Klea heeft haar zinnen gezet op de krachtige Yuki, want Klea wil maar wat graag deze krachten overnemen. Dat zou haar een enorme voorsprong geven en een mogelijkheid om het mysterieuze rijk Avalon te overwinnen – en te vernietigen!

Destiny is lastig lezen zonder de eerste drie delen, maar dat is logisch van een slotstuk. Alle personages passeren de revue, en borduren verder op hun ervaringen en gevoelens. Zo worden de onderlinge banden nog verder versterkt of verzwakt, worden romances doorgezet of afgewezen, en vooral: worden samenwerkingsverbanden gezocht in de strijd om Avalon. En dat alles met een wel heel unieke kijk op Elfen – je zult altijd anders naar Tinkelbel kijken!

De schrijfwijze van Aprillynne is vlot, het verhaal bijzonder goed doordacht. In dit boek volgen de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op, na een wat trage start tijdens de gevangenschap van Yuki. In deze ‘inleiding’ wordt de situatie nog eens rustig geschetst, aangezien er regelmatig personen bij de geïmproviseerde gevangenis komen die niet de hele achtergrond kennen. Dat geeft je als lezer een mooie kans om een beetje in het verhaal te komen, voordat de strijd in volle gang losbarst en gevoelens, emoties en ontwikkeling de overhand gaan voeren. Een spannend boek, met veel fantasy-elementen en begrippen. Ondanks die termen is het verhaal goed leesbaar, en worden nieuwe situaties goed uitgelegd.

Destiny, Aprilynne Pike
Manteau Jeugd, april 2012, 312 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789022327197


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.