logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Designcord oprolbaar verlengsnoer met een eigen uitstraling


Stopcontacten zijn maar vreemde dingen: ze blijken nooit helemaal op de goede plek te zitten, hoe goed je ook hebt nagedacht over de plaatsing ervan. En bovendien heb je er altijd te weinig van op de plaatsen waar je ze nodig blijkt te hebben… Verlengsnoeren bieden uitkomst, maar zijn niet altijd even praktisch: voor tijdelijke oplossingen zijn het vaak onmogelijke kabelkluwen, waarbij je eerst een half uur bezig bent met het uit de knoop halen, of je komt niet veel verder dan anderhalve meter kabel – daar wordt je ook niet vrolijk van. Bovendien zijn die lange stroken kunststof waar de stekcers in moeten niet praktisch én niet mooi… maar wat moet je dan?

Een Designcord kopen, natuurlijk! Deze origineel vormgegeven verlengsnoeren zijn niet direct moeders mooiste, maar wel erg praktisch: je kunt ze er even bijpakken, de kabel uittrekken en direct gebruiken. Het mooie is zelfs, dat je de kabel niet eens helemaal hoeft uit te trekken! De 5m verlengkabel bijvoorbeeld heeft een vermogen van 2200W als je hem helemaal uitrolt. Doe je dat niet, dan geeft de haspel 1000W stroom. Oververhitting is geen probleem, enkel hinderlijk: er zit een beveiligingsmechanisme in, waardoor de stroom wordt afgesneden, zodat de haspel kan afkoelen. Niet erg fijn als je druk bezig bent, maar wel een veilig gevoel.

Ook veilig is het feit dat de haspel automatisch is uitgevoerd met een kinderbeveiliging. Daar hoef je dus ook niet meer constant naar om te kijken. (hoewel het altijd een goed idee is om kinderen te leren dat stopcontacten geen speelgoed is, maar dat is weer een andere kwestie). Daarnaast heeft de haspel nog twee handigheidjes: ten eerste blijven de stopcontacten netjes op hun plek zitten. Erg handig, zeker als je de haspel nog een stukje verder wilt verplaatsen, of juist dichter bij het stopcontact wilt zetten. Hierdoor blijven de kabels van de aangesloten apparaten netjes liggen, en draaien ze niet in elkaar. De grootste handigheid zit hem echter in het opbergmechanisme: met een enkele druk op de knop rolt de kabel automatisch op! Nooit meer zelf oprollen en hopen dat de kabel netjes blijft liggen, en belangrijker: nooit meer puzzelen hoe de kabel nu weer in elkaar zit verstrengeld!

De Designcord verlengsnoeren zijn er in een aantal varianten: een 5m en 10m variant, een Designcord Garden voor in de tuin, met een handige band, die voorkomt dat de kabel van je schouder afvalt, in de heggenschaar of grasmaaier, bijvoorbeeld, en een Designcord Camping/Marina, met een 20m+2m verlengkabel, perfect voor op de camping of in de boot, zodat je je boot of caravan op het elektriciteitsnet kunt aansluiten.

Designcord 5m
Prijs: 19,95 euro

Dit product koop je op: Designcord

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.