logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dertien spoken voor Duifje Duistermuis, Geronimo Stilton

Duifje Duistermuis moest een artikel schrijven voor De Griezelgazet. Maar ze wilde niet zomaar een artikel schrijven, nee, het moest een spectaculair interview met dertien supergriezelige spoken worden. Hiervoor zou ze natuurlijk eerst op onderzoek uit moeten gaan. Zo kwam ze terecht bij Villa Fluister, vlak buiten Lugubria. Maar over wat haar daar te wachten stond, kon ze zelfs een heel boek schrijven! Lees het ijzingwekkende verhaal over haar muizenissige avontuur!

Na het eerste echte spannende boek van Geronimo Stilton kon een tweede deel natuurlijk niet land op zich laten wachten. Ook in dit deel draait het wederom volledig om Duifje Duistermuis, en haar bijzondere en bijzonder akelige gewoontes. Het boek windt er zelf ook geen doekjes om: na een korte inleiding, welke zich afspeelt op de redactie van De Wakkere Muis, word je uitgenodigd zelf een blik te werpen op het door Duifje geschreven perkament. Haar eigen horrorverhaal, Dertien spoken voor Duifje Duistermuis.

Het verhaal van Duifje Duistermuis leest op zijn beurt weer als een verhaal van Geronimo Stilton (net als ‘Wie heeft Schrokopje ontvoerd?‘), waarin ze zichzelf voorstelt en alle personages die in haar verhaal voorkomen. Niet onprettig, maar het is wel raar, om een boek in een boek te lezen! En bijzonder raar is het verhaal inderdaad, met alle bevreemdende ‘enge’ dingen die in het boek naar voren komen. Van vleermuizen tot vreemde wezens, van vleesetende planten tot natuurlijk het fenomeen spoken. Alle enge verwikkelingen worden overigens met een dikke knipoog verteld, zodat ze nooit echt eng worden. Zo zijn ze ook voor de jongere lezers van Geronimo Stilton geschikt, en is het boek zelfs geschikt als voorleesboek voor de echte stoere aanhoordertjes, die zelf nog niet alles kunnen lezen. Zij zullen tijdens het voorlezen veel plezier beleven aan de vele kleurrijke prenten die het boek rijk is, en de woorden die laten zien wat ze verbeelden. Want ook dan zullen ze vaak snel doorhebben wat er staat geschreven, ook al kunnen ze zelf nog niet lezen. Een muizenissig boekje, dat je niet snel naast je pootjes zult neerleggen.

Dertien spoken voor Duifje Duistermuis, Geronimo Stilton
Baeckens books, mei 2011, 128 pagina’s, gebonden.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789054617648


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.