logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Denon Exercise Freak

denon exercise freakSporten en gezond bezig zijn worden geopperd als meest-gebruikte ‘goede voornemens’. Al dan niet in combinatie met afvallen. Als steuntje is het handig om dat sporten zo aangenaam mogelijk te maken. Goede schoenen, comfortabele kleding… en een lekker opzwepend muziekje in je oren, om de adrenaline op gang te brengen. Wij gingen op pad met de Denon Exercise Freak, een in-ear bluetooth headset. Het grote voordeel: geen kabels meer van en naar je smartphone of mp3-speler!

Op het eerste gezicht is de Denon Exercise Freak al heel anders dan andere headsets. Hij ziet er ontzettend groot uit, het lijkt eerder op een uit de kluiten gewassen hoorapparaat dan op een bluetooth headset. Maar dat formaat heeft z’n voordelen, zo bleek. Het zorgt namelijk voor meer stabiliteit, maar ook voor grotere bedieningselementen. Dubbele winst! Waar veel in-ear headsets toch wat kunnen bewegen (en daardoor uitvallen) tijdens het hardlopen bleek de Exercise Freak goet de blijven zitten. Voor een goede pasvorm kun je kiezen uit drie formaten oordopjes die je op de headset kunt bevestigen.

Er zit zelfs een microfoon ingebouwd, en via een knopje op de linker koptelefoon kun je een gesprek aannemen of beëindigen. Niet dat dat erg handig is tijdens het hardlopen, maar als je ‘m draagt in de bus of op kantoor is dat toch handig. Op het rechter oorstukje vind je de volumeknoppen (die wat klein zijn) en een mooie grote pauze/afspeelknop. Achterop de apparaatjes vind je een ‘luchtkussentje’ waardoor er ruimte bewaard blijft tussen de (zweetbestendige) koptelefoon en je hoofd. Daardoor is er minder wrijving en irritatie. Goed bedacht!

Denon_AHW150BKEM_Exercise_Freak_in-ear_koptelefoon_zwart_01Je laadt de Denon Exercise Freak op met een micro-USB-kabel, zoals je waarschijnlijk al talloze in huis hebt liggen. Binnen twee uur heb je ‘m opgeladen, en heeft de headset genoeg energie voor zeven uur muziek afspelen. Voor het opbergen van de headset maak je gebruik van het meegeleverde hoesje, dat je met een karabijnhaak aan je tas kunt hangen. Superhandig! Het tasje is redelijk groot (maar het moet dan ook twee gehoorapparaat-koptelefoontjes opbergen) en biedt een goede bescherming. Leuk detail is dat het tasje in de kleur is van je headset. Die is namelijk te koop in kekke kleuren als oranje, blauw, geel en roze, maar ook in neutraal zwart. De oordelen worden met elkaar verbonden via een kabeltje, waaraan een reflecterend blokje is bevestigd. Handig voor als je in de schemer rondloopt, maar er wordt best hoog over van de toren geblazen – een beetje overdreven, want waarschijnlijk draag je wel meer (en grotere) reflecterende delen.

Het belangrijkste is echter de geluidskwaliteit, en die is echt super. De Exercise Freak (ofwel de AH-W150) biedt een mooi en vol geluid, met een goede bas en fijne middentonen. Niets op aan te merken, hoewel de geluidskwaliteit natuurlijk wel bepaald wordt door de pasvorm van de oordopjes. Neem dus de tijd om de oordopjes goed in te doen. Dat zal in het begin wat oefening vergen. De dopjes zijn verstelbaar, maar je kunt de instellingen niet vastzetten. Iedere keer zul je ze dus moeten afstellen. Dat klinkt omslachtig, maar zal in de praktijk op z’n hoogst 20 of 30 seconden schelen. En je wordt ‘gedwongen’ om iedere keer te kijken naar de perfecte pasvorm, da’s ook geen verkeerd idee. Geef je goede voornemens dus een oppepper met een flink up-beat nummer met de Denon Exercise Freak in-ear headset!

Exercise Freak (AH-W150), Denon
Prijs: ca. 100 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.