logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Demain tout commence

Demain tout commenceIn het zonnige zuid-Frankrijk leidt Samuel een onbezorgd leven. Tenminste: hij neemt het leven en zijn verantwoordelijkheden niet zo nauw. Hij lapt de regeltjes flink aan zijn laars, en dankzij zijn positieve instelling en enorme energie komt hij er meestal mee weg. Demain tout commence: er is altijd weer morgen. Tot hij na een wilde nacht op de boot van zijn werkgever met twee dames wordt gewekt door een meisje dat hem aanspreekt. Hij zou een kind bij haar hebben verwerkt. Ze geeft hem het dochtertje even in handen, loopt naar de taxi (zogenaamd om deze te betalen), stapt in en neemt het vliegtuig naar Londen.

Brits avontuur

Samuel weet niet wat hij moet doen. En dus pakt hij wat geld, zijn paspoort en reist naar Londen, in de hoop om Kristin op te sporen. Dat verloopt niet helemaal zoals gepland. Samuel spreekt bijna geen woord Engels en kan zich dus niet redden in Engeland. Wanneer hij een filmmaker ontmoet die vloeiend Frans spreekt heeft hij in ieder geval een contactpersoon die hem kan helpen. Sterker nog: hij mag bij hem logeren en krijgt werk aangeboden als stuntman. Een nieuw begin om zijn zoektocht goed te starten.

Acht jaar later

Dat gaat zo een paar jaar door in Demain tout commence. Samuel heeft in die acht jaar inmiddels een goede carrière opgebouwd, een eigen huis en een fijn leven. Hij is nog steeds even onbesuisd als vroeger. Zijn dochter ontbreekt het aan niets, maar komt weinig op school. Ze hebben het veel te druk met lol maken. Ook hier komt de charmante Samuel er telkens mee weg. Toch ontdek je dat er iets suddert in hun leven: dochter Gloria krijgt telkens mails van haar moeder, die als geheim agent de hele wereld zou rondreizen (Samuel schrijft die mails, zoals je begrijpt) en bij de dokter krijgt Samuel een vervelende mededeling. Tot overmaat van ramp staat Kristin ineens op de stoep om Gloria terug te claimen. Ze heeft namelijk een nieuw leven opgebouwd, waar ruimte is voor Gloria.


Recensie over Demain tout commence

CooleSuggesties topper

Bijzonder en emotioneel, dat is Demain Tout Commence in een notendop. Een heerlijk fantasierijk verhaal waarin vader Samuel alles over heeft voor zijn dochter Gloria. Hij probeert alle touwtjes aan elkaar te knopen, samen hebben ze een goed leven. Daar komt snel verandering in wanneer de moeder, Kristin, komt opdagen. Zal Samuel het lukken om voogdij over Gloria te houden? Mooi verfilmd, wat verwarrend zo nu en dan en met een paar inconsequenties en onlogische wendingen die een beetje afbreuk doen aan de geloofwaardigheid, maar desalniettemin erg indrukwekkend – zeker voor ouders!

Score: 9


Informatie

Titel: Demain tout commence
Uitgever: Belga films
Tijdsduur: 118 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.