logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gezond genieten: Delicious Feel Good Food

delicious-feel-good-food-valli-little-boek-cover-9789059566903 Bij feel good food heb ik persoonlijk niet het idee dat het direct gezond moet zijn. In tegendeel, mijn feel good food is meestal vet. The vetter, the better! Het kan blijkbaar ook flink anders, zo bewijst Valli Little. Er zijn namelijk genoeg gezonde alternatieven te bedenken voor ongezonde ingrediënten. In het Delicous Feel Good Food kookboek staan 180 recepten verzameld die laten zien dat je gezond en lekker kan eten!

Respect voor je lichaam

Laten we eerlijk zijn: feel good food is dan wel lekker, erg gezond is het vaak niet. In mijn geval in ieder geval niet. Daar komt het nodige gefrituurde aan te pas, alsook chocolade. Nee, gezond is anders. En dus moet je er een beetje spaarzaam mee omgaan, anders ga je er aan onderdoor. Gezond eten is net als goed bewegen: het is absoluut noodzakelijk voor je welzijn! Valli Little kan hier over meepraten. Nadat zij in gezondheidsproblemen kwam ging ze goed letten op wat ze at. In dit boek deelt ze haar favoriete recepten, stuk voor stuk haalbaar en overheerlijk. Let wel: in deze gerechten zitten de nodige powerfoods verwerkt, zoals Quinoa.

Delicious

Alle 180 gerechten – van granola ontbijt tot een powerlunch uit een inmaakpot vol laagjes groenten tot een kleiner maar wel voedzaam avondmaal – maakt Valli altijd onweerstaanbaar delicious, ook al kiest ze voor uitgebalanceerde, gezonde versies. Denk linzensoep met spinazie, rode curry met zalm, kokoswafels, wortelcake of pompoen-granensalade, inspiratie opgedaan in Marokko tot Mexico! Soms zijn de vreemde ingrediënten trouwens weer vrij makkelijk terug te veranderen naar een ongezondere, maar eenvoudiger verkrijgbare variant. Denk bijvoorbeeld aan kokossuiker, die je weer kunt terugdraaien naar gewone suiker als je die niet zo eenvoudig kunt krijgen. (Valli is blijkbaar verzot op kokos, die kun je wel vast flink gaan inslaan). Op een enkele uitzondering na zijn de ingrediënten echter goed te verkrijgen, en de recepten eenvoudig te maken en op tafel te zetten. Dat word gezond genieten!

Watertanden

Alle recepten zijn voorzien van een indrukwekkende kleurenfoto. Daar staat Delicious natuurlijk ook wel om bekend, die vrolijke en huislijke uitstraling, en dat maakt ook het boek Feel Good Food weer helemaal waar. Jammer genoeg staan die foto’s niet altijd bij de recepten zelf. Soms zijn de foto’s bij elkaar geplaatst op een paar pagina’s, waarna je de recepten pas tegenkomt. Delicious Feel Good Food, Valli Little Fontaine uitgevers, 310 pagina’s, paperback. Prijs: 27,95 euro. ISBN: 9789059566903

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.