logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Delaney Detectives 3: Slangenkuil, Kevin Brooks


delaney detectives slangenkuilHet slotstuk van de Delaney Dectives-trilogie ligt hier voor me. In deze trilogie nam de 13-jarige Travis het stokje over van zijn ouders. Zij hadden namelijk een detectiebureau, Delaney Detectives, maar kwamen beide om het leven tijdens een auto-ongeluk. Omdat Travis een paar vreemde zaken ontdekte besloot hij in de kwestie te duiken. Langzaam maar zeker kwam hij in de ene gevaarlijke situatie na de andere. Nu, in het derde boek Slangenkuil, komt de ontknoping naar de waarheid van de dood van zijn ouders.

Spannend onderzoek

De spanning neemt hand over hand toe in Delaney Detectives 3: Slangenkuil. Travis lijkt namelijk wel heel dicht bij de waarheid te komen. Dat weet hij vrijwel zeker als hij wordt ontvoerd door terroristen en gevangen wordt gehouden. Samen met de man van wie hij denkt dat er achter de moord op zijn ouders zit. Niet echt een prettige plek om te vertoeven, naar voor Travis wel een manier om er achter te komen of het echt is gebeurd zoals hij dacht.

Opa in actie

Tegelijkertijd doet zijn grootvader er alles aan om Travis uit handen van de terroristen te halen. Dat doet hij met hulp van zijn collega’s Gloria en Courtney, maar ook de Britse geheime dienst MI5, die soms ook een beetje lijken tegen te werken. Uiteindelijk hangt het af van MI5, die gaan onderhandelen met de terroristen. Een grimmige situatie, die alle kanten op kan. Ook de verkeerde.

Verteller

Eigenlijk is het een knappe prestatie van de schrijver, Kevin Brooks. Hij weet van Travis, gevangen in zijn slangenkuil, toch nog een echte hoofdpersoon te maken. Hoe? Door hem als een soort verteller te laten fungeren. Zelfs in scènes waarin hij zelf niet aanwezig is, wordt het verhaal alsnog via Travis aan de man gebracht. Een knappe prestatie!

Conclusie over Delaney Detectives 3: Slangenkuil

Slangenkuil is een spannend verhaal. Een waardig slotstuk in een spannende trilogie. Er komen in dit boek weer een paar leuke personages naar voren die het verhaal tot leven brengen. De sfeer is grimmig en dreigend. Travis zelf komt voor een onmogelijke keuze te staan: kiest hij voor zijn eigen leven, of dat van zijn zusje? Of kan hij hen beiden redden? Door: Score: Delaney Detectives 3: Slangenkuil krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Delaney Detectives 3: Slangenkuil, De Harmonie, 424 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789076174952. Prijs: 16.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.