De zus van Sinterklaas is jaloers en doet er wat aan!

de-zus-van-sinterklaas Heb jij een broertje of zusje? En is die in sommige dingen een stuk beter dan jij, of krijgt die juist alle aandacht terwijl jij die eigenlijk zou moeten krijgen? Vervelend! Ik kan er over meepraten, met twee oudere zussen was ik altijd ‘het kleine broertje’. Maar ik niet alleen: ook beroemdheden hebben broers en zussen. Soms zelfs beroemdheden waarbij je het niet verwacht. Ken jij bijvoorbeeld de zus van Sinterklaas? Vast niet!

Broer en zus

De zus van Sinterklaas is namelijk helemaal niet bekend. Jammer, want het is zelfs een tweeling! En hoewel Sinterklaas maar twee minuten ouder is, valt Klaasje, zo heet de zus, altijd weg in zijn schaduw. En dat moet maar eens afgelopen zijn, zo vind Klaasje. Ze maakt een gemeen plannetje om het Sinterklaas eens flink om te gooien: ze sluit Sinterklaas op, gooit al zijn kleren weg en verkondigt aan alle pieten dat zíj dit jaar de baas is, omdat Sinterklaas ziek is. En tja, zonder Sinterklaas om dat tegen te spreken zal het wel waar zijn, nietwaar? Zeker als ook de hoofdpiet is opgesloten, samen met de Sint, hij had namelijk vast een oplossing weten te bedenken.

Goedheiligvrouw

De listige goedheiligvrouw Klaasje sluit Sinterklaas dus op en doet zich voor als de goedheiligman – wat niet zo moeilijk is, omdat ze erg op elkaar lijken. Een tijdlang weet ze iedereen om de tuin te leiden, maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. In een speedboot, in dit geval… De zus van Sinterklaas is een heerlijk Sinterklaasverhaal met een originele twist. Het is een echt voorleesboek, hoewel zelf lezen natuurlijk ook heel goed kan. De sprekende illustraties zijn van de hand van Elizabet Vukovic, en maken het verhaal mooi af. Wat opvalt is dat vooral de gezichten heel expressief zijn getekend, en dat is best knap!

Informatie

De Zus van Sinterklaas, Tiny Fisscher
Illustrator: Elizabet Vukovic Gottmer, 64 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789025766160

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Winkel, Huib avatar

  Van Tiny Fischer? Goed dus! Zit nu in haar ‘Alleen op de wereld’ . Snif

 2. marjo avatar
  marjo

  wauw gaaf boek, leuk en spannend tegelijk! ga een skijken of het in de bieb te leen is

 3. Marian B avatar
  Marian B

  Lijkt me een leuk boek, altijd leuk ‘bijzondere’ boeken rond het thema Sinterklaas.