logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De zoon van de zee, Davide Morosinotto

Davide Morosinotto neemt ons in zijn nieuwe roman De Zoon van de Zee mee naar de geschiedenis. Naar het Italiaanse Ateste, 452 n.Chr., om precies te zijn. We maken kennis met de 14-jarige Pietro, een varkenshoeder die onverwacht midden in een spannend avontuur terecht komt wanneer de Hunnen het Romeinse rijk binnenvallen.

Historische jeugdroman

Het verhaal begint met Pietro die op weg is naar de stad en een vreemdeling te paard tegenkomt. Deze vreemdeling brengt verontrustend nieuws: de Hunnen, onder leiding van Attila de veroveraar, zijn in aantocht. Wat volgt is een spannende tocht naar de Domus, waar Pietro samen met de vreemdeling aankomt. Hier ontmoet hij de nieuwsgierige kinderen van Clarissimo, Costanzo en Justina, en samen ontdekken ze het angstaanjagende nieuws over de belegering van Aquileia.

Historische context

Tijdens het lezen ontdek je heel wat over de manier van leven tijdens de Romeinse tijd. Daarvoor wordt de ietwat afgezonderde levensstijl van Pietro gebruikt als kapstok om weetjes en feitjes te delen: zijn kennis van de adelijke manier van leven, zoals Justina dat gewend is, is alles behalve goed. Zij leert hem dus van alles en nog wat over haar manier van leven. De hoofdstukken zelf worden afgewisseld met illustraties die op wandtapijten lijken, waarin het hoofdstuk kort wordt samengevat. Het is ook duidelijk dat Davide Morosinotto weet waar hij het over heeft wanneer hij de omgevingen omschrijft. Daardoor komt De zoon van de Zee pas echt tot leven.


Ga direct naar De zoon van de Zee op BOL.com.

Recensie over De zoon van de Zee

Davide Morosinotto heeft met De zoon van de Zee een fijne historische roman geschreven die jong en oud zal boeien. Het verhaal is spannend, de personages zijn geloofwaardig (hoewel Pietro soms wel heel erg naïef is) en de historische context is rijk en goed uitgewerkt. Dit boek is een aanrader voor iedereen die houdt van avontuurlijke verhalen en geïnteresseerd is in de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Het boek combineert historische feiten met fictie op een manier die zowel educatief als vermakelijk is. Toch mist het een beetje aan vaart en tempo. De manier van schrijven is wat afwachtend en terughoudend, wat het net niet die pageturner-vibe geeft.

Score: 7


Informatie

Titel: De zoon van de Zee
Auteur:
Illustrator: Lucrezia Bugane
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s: 392
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9789463377874
Prijs: 19.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.