logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De zonnige zomer, Mack

9789044819311 de zonnige zomer

Al eerder recenseerden we uit de serie Wondere wereld het boek over de herfst: van sprookjesboom tot scharrelaars. Een mooi boek, waarbij verschillende aspecten van het koude en wisselvallige seizoen in beeld werd gebracht. De zonnige zomer staat, hoe raad je het ook, in het teken van de zomer.

Per twee pagina’s wordt er een onderwerp behandeld. Van zonnebloemen tot aardbeien, van fruitbomen tot paarse velden, van oranje luchten tot dieren. Daarbij worden luilakken (beren) vergeleken met spatteraars (dolfijnen) en komen ook de dieren uit de kinderboerderij aan bod. Deze onderwerpen worden visueel gemaakt met foto’s en tekeningen. Onder aan de pagina’s staan leuke teksten, die goed aansluiten op de belevingswereld van kleuters.

De zonnige zomer laat kinderen vanaf een jaar of drie goed zien wat er allemaal gekoppeld is aan de zomer. Helemaal leuk is het natuurlijk als je meerdere delen hebt van deze serie, zodat je ook de verschillen tussen de seizoenen duidelijk kunt maken. Het is helder en omschrijvend. De foto’s laten goed zien wat er verteld wordt. Hoewel de tekst kort is, wordt er weinig ingegaan op de oorsprong of de reden van bepaalde gebeurtenissen, maar dat is op deze leeftijd nog net niet aan de orde.

De zonnige zomer, Mack
Clavis, april 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044819311


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.