logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De zolderkinderen, Janneke Schotveld

Na de ontzettend populaire boeken over Superjuffie heeft Janneke Schotveld niet stilgezeten. In 2014 schreef ze namelijk een geweldig leuk boek over een nieuwe en originele situatie. Het boek De Zolderkinderen speelt af in een oud landhuis, aan de grens van een stad, met de naam Het Koekoeksnest. Het was van een oud dametje, tante Mimi. Zij woont zelf niet meer in het huis, dat is namelijk onderverhuurd aan drie gezinnen. Deze drie gezinnen hebben allemaal kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Op de onderste verdieping woont Milo met zijn jonge zusje Daantje, zijn ouders en hun hond. Op de tweede verdieping woont Lina met haar moeder en op de derde verdieping wonen Tim en Tijmen, een tweeling die zo op elkaar lijkt dat ze soms zelf niet meer weten wie wie is. En wat zo leuk is: ze hebben de zolder als hun eigen speelplekje! Aldus: de Zolderkinderen, want zo noemen de kinderen zichzelf.

Verboden voor ouders

Op de zolder van Het Koekoeksnest mogen geen ouders komen. In principe. Want natuurlijk met er gestofzuigd en gepoetst worden, en mogen de ouders heel af en toe op bezoek bij de Zolderkinderen. Het is namelijk echt de plek waar de kinderen van Het Koekoeksnest zich het liefst schuilhouden. Tot op een dag tante Mimi komt te overlijden! En haar mooie landhuis laat ze na aan haar neef, die in Australië woont. Geen nood, denken de mensen, dat is namelijk wel heel erg ver. Die neef Jimmy komt vast niet in het huisje wonen. Tot hij op een dag ineens op de stoep staat. En blijkt hij bovendien nog eens heel gemeen te zijn ook!

Ga direct naar De Zolderkinderen op BOL.com.


Recensie over De Zolderkinderen

De kinderen doen er dan ook alles aan om neef Jimmy weg te jagen, maar daardoor wordt niet alleen de neef boos, maar ook alle ouders! En toch blijven de kinderen vermoeden dat er iets niet klopt…. maar wat? Een spannend avontuur volgt. De zolderkinderen is, net als Superjuffie, heerlijk vlot geschreven. op elke bladzijde gebeurt wel weer iets bijzonders of geks. Je wordt nieuwsgierig gemaakt naar de volgende grap die de kinderen met neef Jimmy gaan uithalen, of wat ze nu weer te weten komen. Let wel: de ontknoping is spannend en plots, want neef Jimmy blijkt niet te zijn wie hij zegt te zijn! Ook De Zolderkinderen is geïllustreerd door Annet Schaap. De tekeningen zijn vlot en schets-achtig, en ingekleurd met een waterverf. De illustraties binnen in het boek zijn in zwartwit.

Score: 8


Informatie

De Zolderkinderen,
Illustrator: Annet Schaap
Uitgever: Van Holkema en Warendorf, 144 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789000371686. Prijs: 13.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.