logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Zevende Zoon, Joseph Daleney

de_zevende_zoon_isbn_9789026135057_1_1423536462[1]De Zevende Zoon heeft een nieuwe titel gekregen, het zal bij veel mensen al bekend zijn onder De Geestenjager. In dit boek zijn de eerste twee delen van De Geestenjager-serie gebundeld: deze twee delen zijn ook de basis voor de spannende Young Adult film de Seventh Son. In De Zevende Zoon leer je Thomas kennen. Hij is de zevende zoon in een gezin, waarbij zijn vader ook de Zevende Zoon was in zijn gezin. En zoals een magische traditie betaamd heeft Thomas de ‘gave van zeven keer zeven’, waarbij hij geesten en bovennatuurlijke fenomenen kan zien. Er is voor hem een belangrijke rol weggelegd, waar ook zijn moeder al een vooruitziende blik in heeft gehad: hij moet een Geestenjager worden. Op zijn dertiende jaar wordt hij ingekocht bij een oude Geestenjager, die hem als leerling aanneemt. Een ondankbaar klusje, waarbij hij ook nog eens door iedereen met de nek wordt aangekeken, zo niet vermeden. Langzaam maar zeker leert Thomas de kneepjes van het vak, aangeleerd door de geduldige en mysterieuze oude Geestenjager. Wat zijn moeder voor rol in dit verhaal heeft zal je langzaam maar zeker duidelijk worden. Duidelijk is wel dat Thomas telkens vragen stelt bij wat hij moet doen, dat hij niet klakkeloos opvolgt wat de geestenjager hem opdraagt te doen. Die onzekerheid en gewetensbezwaren maken van Thomas een heel herkenbare jongen. Door de vele plastische omschrijvingen van geesten, doden en heksentaferelen moet je wel een stevige maag hebben. Sommige fragmenten zijn niet voor de poes, en best spannend. Houd je daar wel van, en ben je ook wel into fantasy, dan moet De Zevende Zoon (of de Geestenjager-serie) zeker in je boekenkast terecht komen! Het is spannend geschreven, een vlotte verhaallijn en verrassende wendingen.

Informatie

De Zevende Zoon, Joseph Delaney uitgeverij de Fontein, 512 pagina’s, paperback. Prijs: 17,50 euro. Leeftijd: vanaf 13 jaar. ISBN: 9789026135057

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.