logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Zeven Scharnieren, Miki Monticelli

Cornelia heeft ondertussen geleerd wat het betekent om een fee te zijn. Moedig ging ze de confrontatie aan met haar eigen lot, en offerde haar magische krachten op om de boosaardige Zwarte Steen te vernietigen.
Uiteindelijk zal Cornelia er ook in slagen om de poort te openen die naar de Verborgen Vallei leidt. Maar de enige manier om de toegang tot deze magische plek opnieuw te openen, is om de stad te doen draaien over zeven verborgen scharnieren, waarvan niemand zich nog iets kan herinneren. Om ze terug te vinden, moet Cornelia grote gevaren trotseren. En deze keer kan ze geen gebruik maken van de magie die ze zo moeizaam had aangeleerd.

De Zeven Scharnieren is het vervolg op het boek De Zwarte Steen, dat oktober 2010 verschenen is. In dit deel gaat de fee Cornelia weer een nieuw avontuur in, maar dan nu zonder haar krachten: deze zijn namelijk verloren gegaan in haar strijd met het kwaad: ze zijn geabsorbeerd door De Zwarte Steen. Maar zijn haar krachten echt wel weg? Gaandeweg ontdekt ze namelijk dat het magische niet alleen schuilt in haar krachten als fee, maar in alles om haar heen. Ze gaat dus weer opnieuw op ontdekkingsreis, tegen een aantal flinke en onverwachte vijanden. Tijdens de reis maakt ze echter ook weer een aantal nieuwe vrienden, en leert ze haar vrienden opnieuw te waarderen. Het boek is verder erg lekker geschreven. Het ontbreken van aanhalingstekens bij de uitspraken van de personages is wel even wennen, maar daar lees je zo doorheen. De wereld waarin het boek zich afspeelt is nameijk zo fantastisch en leuk doordacht, dat je jezelf er al snel in zult verdwalen!

De Zeven Scharnieren, Miki Monticelli
Baeckens Books, juli 2011, 326 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789054616849

Dit boek bij: BOL.com


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.