logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Zeepaardjesschool 1: Narissa’s spannende test

de zeepaardjesschool Sommige dieren hebben iets magisch. Al gewoon van zichzelf, zonder dat er een wolkje toverstof aan te pas is gekomen. Zeepaartjes, bijvoorbeeld. Sierlijke dieren, die er een beetje uitzien als kleine, schattige draakjes. Schrijfster Ella Gray heeft zich hier door laten inspireren door een unieke onderwaterwereld te bedenken, waar meisjes op zeepaardjes de onderwaterwereld beschermen en hulpbehoevende dieren helpen. In dit eerste boek moet je natuurlijk eerst deze nieuwe wereld leren kennen. Het verhaal van Narissa’s eerste test speel zich af in de magische onderwaterwereld van Oceanië. Daar droomt elk meisje ervan om ooit te worden toegelaten tot de zeepaardjes-school. Dat is niet alleen heel sierlijk, maar ook spannend. De Zeeruiters beschermen de oceaan tegen allerlei soorten gevaar. Ook Narissa wil niets liever. Elk jaar is er een spannende toelatingstest waarbij de onderwaternymfen met elkaar strijden om de begeerde plekken op de academie. Narissa moet laten zien dat ze snelheid, behendigheid en balans beheerst en dat ze elk zeepaard aankan. Maar de concurrentie is groot, en er zijn maar vier nymfen die ruiter mogen worden. Lukt het Narissa om toegelaten te worden? Naast de grote concurrente Tempestua leer je ook Coral, Kelp en Finn kennen. Dit eerste deel van de Zeepaardjesschool is al meteen een goede binnenkomer. Het verhaal spreekt tot de verbeelding en is niet alleen vol van hoop en dromen, maar heeft ook momenten van vriendschap – en een paar spannende delen. Het hele verhaal gaat eigenlijk een beetje om vertrouwen. Zo zoeken de zeepaardjes zelf hun ruiter op, zij bepalen wie hen mag berijden en wie ze vertrouwen. De avonturen zijn voorzien van mooie, grote illustraties, die helpen om het verhaal nog een beetje extra tot leven te wekken. Dit eerste boek maakt zeker nieuwsgierig naar de delen die komen gaan.

Informatie

De zeepaardjesschool 1: Narissa’s spannende test, Ella Gray
Illustrator: Tina Frankenstein-Börlin Kluitman, 128 pagina’s, hardcover. Prijs: 9,99 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789020674538

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.