Recensie: De wondere wereld van Alice, Hannah Read-Raldrey en Christine Leech


de wondere wereld van alice

Alice in Wonderland, het verhaal van Lewis Carol, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op veel personen. Zo ook op Hannah en Christine. Beide dames zijn idolaat van het verhaal, dat is direct duidelijk als je door dit boekje bladert. Het ademt van de eerste tot de laatste pagina een magische, brocante sfeer uit die prima past bij Alice in Wonderland.

Door het hele boek heen nemen ze je mee op een wonderlijke reis door hun fantasierijke wereldje. Ze laten je zien hoe zij alledaagse dingen dippen in een Alice-in-wonderlandsausje. Zo versieren ze meubels, maken ze kleding, hoedjes, en natuurlijk de nodige lekkernijnen, want beide dames zijn verzot op high-tea’s en lekker snoepen!

Het boek is een bonte verzameling van creatieve suggesties. Reden genoeg om het boek in huis te halen, ook al is de stijl van beide dames niet helemaal de jouwe – met kleine aanpassingen maak je er helemaal jouw eigen ding van. Er staan namelijk wel ontzettend veel leuke en toegankelijke tips in. De projecten staan duidelijk en helder omschreven, en de dames nemen je stapsgewijs mee om tot het eindresultaat te komen.

De plaatsing van het boek is wel wat lastig. Er zijn natuurlijk veel mensen die houden van deze stijl, hoewel het hier in Nederland en België wellicht wat minder speelt dan in Engeland, waar kinderen meer opgroeien met het verhaal. Er staan echter wel leuke tips in, maar ook voor een kinderfeestje staan er uitzonderlijk veel tips in. Wat dacht je van een lekkere cupcake, verstopt in een hoge hoed? Of kleine hoedjes, vastgemaakt aan een haarband? Leuk, kleurrijk en bijzonder toegankelijk, dat is het zeker.

De wondere wereld van Alice, Hannah Read-Raldrey en Christine Leech
Fontein Tiron, januari 2012, 144 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789043913683

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.