logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Waterwaack van Natterlande, Marco Kunst

De Waterwaack van Natterlande

De ouders van Toffee en Gum zijn steenrijk. Beiden zitten ze in de bouwwereld en weten zakken met geld binnen te halen met enorme projecten. Ze hebben twee huishoudsters, een enorm huis en kunnen kopen wat ze willen. Als ze een erfenis krijgen van een ergens-ver-weg-oudoom, hoeven ze dat voor het geld ook niet aan te nemen. Maar een oud huis op een enorm landgoed? Dat klinkt als geld! En daar hebben hun ouders wel oren naar. Dat ze daarbij ook de waterwaack van Natterlande moeten worden, nemen ze er voor lief bij.

Strijd om de erfenis

Als de ouders van Toffee en Gum horen van de erfenis, blijken er nog twee andere gegadigden te zijn voor aanspraak op de titel van Waterwaack. Hoewel iedereen graag het huis in handen wil krijgen, weten Gum en Toffee toch een vreemde vriendschap te sluiten met de zonderlinge twee concurrenten. Al snel ontdekken ze echter dat er vreemde dingen gebeuren – het water lijkt te leven als het in het huis terechtkomt, de enige telefoon lijkt contact te kunnen leggen met andere waterwaacken en iedereen heeft het over heel rare woorden. Waar gaat dit allemaal over, wat is er aan de hand?

Strijd met het water

Als het steenrijke gezin het landgoed krijgt toegewezen, willen ze maar één ding: zo snel mogelijk bebouwen. Huizen zijn geld, en daar willen ze zo veel mogelijk van hebben. Soms is het zo eenvoudig! Maar helaas: zo eenvoudig blijkt het niet op de Zomp, het gebied waar het landhuis op staat. Dat lijkt namelijk een eigen willetje te hebben. Het land komt in opstand en probeert de bouw zo veel mogelijk tegen te zitten. Toffee en Gum gaan op onderzoek uit en ontdekken de meest wonderlijke geheimen die samenhangen met de Waterwaack van Natterlande…


Recensie over De Waterwaack van Natterlande

CooleSuggesties topper

Marco Kunst weet een geheel eigen wereldje te bedenken, gewoon hier in Nederland. Aan de hand van de verhalen van Toffe en Gum (ze vertellen om beurten een hoofdstuk – heel erg grappig, omdat ze ook met elkaar kibbelen tijdens die verhalen) wordt het verhaal over de Waterwaack van Natterlande uit de doeken gedaan. Spannende en bijna magische avonturen wisselen elkaar af, met vreemde verschijnsels en nog vreemdere mensen. Een heerlijk en fantasierijk verhaal!

Score: 9


Informatie

De Waterwaack van Natterlande,
Illustrator: Marieke Nelissen
Uitgever: Lemniscaat, 416 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789047707769. Prijs: 16.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.