logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De waanzinnige boomhut, Andy Griffiths en Terry Denton

waanzinnige boomhut

Er is een nieuwe titel onder de Graphic Novels: leesboeken die flink zijn aangevuld met tekeningen en cartoons. Was er eerst Leven van een loser, Niek de Groot en Dagboek van een Muts, vandaag mochten we kennis maken met de belevenissen in de Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen! Daarbij mag de flinke dosis humor zeker niet ontbreken, en dat zit in De Waanzinnige Boomhut helemaal snor. Terry en Andy hebben namelijk een enorme fantasie, die ze op de wereld loslaten.

Dat merk je alleen al aan de boomhut zelf. De boomhut heeft een bowlingbaan, een zwembad met mensenetende haaien, een ondergronds laboratorium, een mashmallowmachine die je blijft achtervolgen, een limonadefontein en nog veel, veel meer. Zelfs een badkamer! Door de vele illustraties leest het boek ontzettend snel door. De grapjes lopen bovendien ook door in de illustraties zelf: soms worden er beeldgrapjes uitgehaald in de tekeningen, iets dat ik tot nu toe nog niet was tegengekomen. Sommige grappen zijn misschien wat moeilijk, maar het gros zijn echte lolbroeken-grapjes die de lezers zeker zullen aanspreken.

De rode draad van het verhaal is het schrijven van een boek. Andy en Terry, de hoofdpersonen van het verhaal, moeten namelijk binnen een dag een boek afhebben! Ze hadden eigenlijk een heel jaar de tijd, maar ja, er waren zo veel leukere dingen om te doen… dat het schrijven is blijven liggen. En nu hebben ze een heel boze uitgever in hun nek hijgen. Zal het ze lukken om binnen een dag genoeg inspiratie te krijgen? Lees snel mee in dit leuke en super grappige boek!

De waanzinnige boomhut, Andy Griffiths en Terry Denton
Lannoo, juni 2013, 96 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9.95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789401409322


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.