logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De vrouwenslagerij, Ilja Gort

Vrouwenslagerij_LR

Ilja Gort neemt je vanuit dit koude kikkerlandje mee naar het Franse dorpje Salves in het hooggebergte van de Pyreneeën. Het centrale punt van dat dorpje is een slagerij. De dorpsbewoners komen graag in de winkel van Guy Chevalier en zijn dochter Bernadette. Dat doen ze niet alleen vanwege het vlees, maar ook voor een praatje en de laatste roddels. Als Guy onverwacht sterft nemen Bernadette en haar man Bruno de zaak over. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor Bernadette, Bruno en alle inwoners van Salves.

Want de vrouwenslagerij wordt niet alleen gebruikt om praatjes te maken, er wordt natuurlijk ook heel wat vlees verkocht. En de bron van het vlees, dát is nu juist het bijzondere. Want zodra de slagerij wat meer gaat lopen, komt er langzaamaan wat uitbreiding in het personeel. Vier vrouwen staan aan het toer, vier vrouwen die heel wat te stellen hebben gehad met mannen: mishandeling, drugs, bevooroordeeld, je kunt het zo gek niet bedenken. En wat doen die vrouwen? Ze maken gehakt van die foute mannen! Letterlijk! Eén voor een worden plannetjes gesmeed en worsten gedraaid. Jammer genoeg valt het de politie een beetje in de smiezen, en er komt een undercoveragent op onderzoek… wat zal hij kunnen uitzoeken? En durft hij in de buurt van de gehaktmolen te komen?

De vrouwenslagerij is een geweldig grappig, absurd en soms wat cru boek: het is niet voor mensen met een zwakke maag, of mensen die wel een worstje lusten! Ilja weet de situaties schitterend te schetsen, en er zit bovendien een geweldige opbouw in het boek. Niet alleen de verhaallijn zit prima in elkaar, ook de spanning neemt per pagina toe. Het zal mij verbazen als je dit boek niet in één dag zult uitlezen.

De vrouwenslagerij, Ilja Gort
AW Bruna, december 2012, 272 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,95 euro. ISBN: 9789400502284


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.