logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Voetbalgoden 16: Spelbederf, Gerard van Gemert

spelbederfDe Voetbalgoden zijn inmiddels een begrip onder lezende jongens. Stijn en Storm klimmen langzaam maar zeker omhoog in de voetballadder, waarbij ze inmiddels de club Kick ’69 hebben bereikt. Met hem mogen ze een terugwedstrijd spelen van de halve finale van de Champions League. Tegen AS Roma, nog wel! Dat is een kans die ze natuurlijk niet mogen laten schieten. En het belooft een geweldige week te worden, aangezien Stijns vriendin Femke ook in Rome is, voor een werkweek op school.

Zwaktebod

Dat Femke in Rome is, zorgt ook voor een stukje spelbederf in De Voetbalgoden 16: ze wordt namelijk ontvoerd en gebruikt als een soort onderhandelingsmiddel. Stijn moet namelijk iets doen, om de gezondheid van zijn vriendin te garanderen. Maar is hij daar wel toe in staat? Een lastig probleem, waar hij met niemand over kan praten behalve Storm. Gelukkig staan de twee vrienden altijd voor elkaar klaar en proberen ze alle problemen tot een goed einde te brengen – en natuurlijk ook hun beste beentje voor te zetten op het voetbalveld.

Spannende missies

Voor ze in Rome zijn aanbeland, beleven de jongens trouwens nog veel meer. Want wanneer Storms tas wordt gestolen door een Italiaans jongetje zet hij meteen de achtervolging in. In plaats van fiks tegen Diego (zo heet het kereltje) uit te vallen, besluit Storm echter om hem de dag van zijn leven te bezorgen door hem uit te nodigen in het voetbalstadion. Dat had hij echter beter niet kunnen doen! Genoeg te beleven in het boek, waarbij de twee vrienden elkaar perfect aanvullen: Stijn is als rustige en bedachtzame jongen de rots in de branding, Storm als impulsieve druktemaker een echte gangmaker.

Conclusie over De Voetbalgoden 16: Spelbederf

De voetbalgoden 16: Spelbederf is een spannend boek aar ontzettend veel in gebeurt. De jongens beleven van alles en nog wat, maar het merendeel van de avonturen gebeuren naast het voetbalveld. Daarmee lijken de voetbalwedstrijden een beetje vulling te zijn – eerder bijzaak dan echt onderwerp van het verhaal. En dat is toch wel jammer. Door: Score: De Voetbalgoden 16: Spelbederf krijgt 3,7 van de 5 punten.

Informatie

De Voetbalgoden 16: Spelbederf,
Illustrator: Mark Janssen Clavis books, 164 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789044828641. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.