Veel mensen zijn bezig met hun gezondheid. Zo ook in ons gezin: naast het nobele plan om meer te gaan bewegen en te sporten kijken wij ook steeds kritischer naar wat we eten. En wat blijkt? Cruesli, dat wij altijd als zo gezond hadden betiteld, bevatte naast de nodige vezels en voedingsstoffen ook redelijk wat suiker! Die is namelijk nodig om de gaan een goed elkaar te laten kleven voor die unieke brosse structuur. Toch zat het Quaker niet lekker, al die suikers in hun gezonde product. Na flink wat research zijn ze er in geslaagd om het suikergehalte met 30% te verlagen. Zonder gebruik te maken van kunstmatige zoetstoffen!
Daarvoor hebben ze niet alleen gekeken naar de ingrediënten, maar is het hele productieproces onder de loep genomen. Aanpassingen in de temperatuur en luchtvochtigheid tijdens het roosteren hebben ervoor gezorgd dat de cruesli nog net zo bros en krokant is als voorheen. Om de zoete smaak toch in stand te houden (daar zijn wij nu eenmaal toch erg aangewend) heeft Quaker Cruesli een bijzondere stap gezet: ze gebruiken een extract van de cichoreiwortel, een van de vergeten groenten die je wellicht wel kent uit verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Toen werden ze bijvoorbeeld gebruikt als koffievervanger. Dankzij de zachte zoete smaak van deze wortel krijgt er misschien toch haar zoete karakter.
Geef een reactie