logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De vernieuwde Quaker Cruesli


Recensie-8725

Veel mensen zijn bezig met hun gezondheid. Zo ook in ons gezin: naast het nobele plan om meer te gaan bewegen en te sporten kijken wij ook steeds kritischer naar wat we eten. En wat blijkt? Cruesli, dat wij altijd als zo gezond hadden betiteld, bevatte naast de nodige vezels en voedingsstoffen ook redelijk wat suiker! Die is namelijk nodig om de gaan een goed elkaar te laten kleven voor die unieke brosse structuur. Toch zat het Quaker niet lekker, al die suikers in hun gezonde product. Na flink wat research zijn ze er in geslaagd om het suikergehalte met 30% te verlagen. Zonder gebruik te maken van kunstmatige zoetstoffen!

Daarvoor hebben ze niet alleen gekeken naar de ingrediënten, maar is het hele productieproces onder de loep genomen. Aanpassingen in de temperatuur en luchtvochtigheid tijdens het roosteren hebben ervoor gezorgd dat de cruesli nog net zo bros en krokant is als voorheen. Om de zoete smaak toch in stand te houden (daar zijn wij nu eenmaal toch erg aangewend) heeft Quaker Cruesli een bijzondere stap gezet: ze gebruiken een extract van de cichoreiwortel, een van de vergeten groenten die je wellicht wel kent uit verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Toen werden ze bijvoorbeeld gebruikt als koffievervanger. Dankzij de zachte zoete smaak van deze wortel krijgt er misschien toch haar zoete karakter.

Recensie-8727En zo kan je dag nog beter beginnen als dat hij al deed! Combineer je krokante muesli puur, met yoghurt, kwark of melk, met vers vruit, wat extra noten ot rozijnen… je kunt eindeloos combineren om een goede start voor jezelf te regelen. Daarbij kun je kiezen uit maar liefst negen verschillende varianten, van de ‘gewone’ cruesli appel en rozijnen tot varianten met chocolade of noten. Er zijn zelfs twee special editions verkrijgbaar, de frisse Black Berrylicious met gevriesdroogde (en daardoor lekker knapperige) bessen en de Limited Edition Cookies & Cream. Je koopt Quaker Cruesli in de supermarkt vanaf 2,79 euro voor 500 gram. De Limited Editions hebben een adviesprijs van 2,99 euro voor 450 gram.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.