logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De verkeerde vragen – deel 1, Lemony Snicket

9789049926045

Als je bekend bent met de film of boekenserie Ellendige Avonturen, dan weet je dat Lemony Snicket een grootmeester is in de zwarte, droge humor. De serie Ellendige Avonturen was een regelrechte hit, en De Verkeerde Vragen zal eenzelfde doelgroep zeer zeker aanspreken.

In De Verkeerde Vragen schrijft Lemony Snicket zijn eigen verhaal op. Zijn jeugd is namelijk alles behalve normaal geweest, en zal zeker vragen oproepen bij iedereen die erover leest. Maar wat zijn de normale vragen? In zijn loopbaan als detective komt hij er achter dat de meest logische vragen niet altijd de beste vragen zijn. De verkeerde zelfs, zoals hij van zijn begeleider te horen krijgt!

In dit eerste deel, Wie is dat op dit uur? gaat de loopbaan van Lemony van start. Hij wordt in een café door zijn ouders in de steek gelaten (eigenlijk is het andersom, maar het was of Lemony die door het raam van het toilet verdween, of zijn ouders die hem op te trein zouden zetten). Via een omweg komt hij terecht in een langzaam verdwijnend stadje, ver van alles en iedereen vandaan. Daar begon de jonge Lemony Snicket als leerling-detective voor een anonieme organisatie. Hij stelde vragen die hij eigenlijk niet had moeten stellen. Hij schreef zijn ervaringen op in een boek dat eigenlijk niet gepubliceerd zou moeten worden, en dat al helemaal niet gelezen zou moeten worden. Maar hij heeft de vragen toch gesteld en zijn ervaringen opgeschreven. In De verkeerde vragen geeft hij voor het eerst de juiste antwoorden op de verkeerde vragen…

Het boek Wie is dat op dit uur? De verkeerde vragen is een leuk en vlot geschreven boek. De humor is niet altijd duidelijk en voor de hand liggend. De zwartgalligheid druipt er soms van af, een andere keer is het gewoon droge humor. Daardoor zal het boek niet voor iedereen zijn weggelegd, maar kinderen die juist niet houden van de platte humor die er te dik op ligt zal De verkeerde vragen zonder enige twijfel smullen zijn van pagina 1 tot de allerlaatste. Het boek bevat illustraties van de gerenommeerde Amerikaanse cartoonist Seth. De reeks is bedoeld voor iedereen die wel eens verkeerde vragen op het verkeerde moment stelt. Kortom: een serie waar de komende jaren niemand over zal praten!

De verkeerde vragen – deel 1, Lemony Snicket
Moon uitgevers, februari 2013, 224 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789049926045


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.