logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De vampierzusjes, een smakelijk avontuur, Franziska Gehm

Daka en Silvania nemen hun vriendin Helene mee op een vliegtochtje boven de stad. Jammer genoeg eindigt het waagstuk in een dramatische noodlanding. En dat is nog niet alles, de tweeling moet ook nog een werkstuk schrijven over een museum. Saai? Het is maar hoe je het bekijkt. Want in het museum zijn ze per ongeluk getuige van een brute kunstroof. Ze moeten al hun vampierkunsten inzetten om het ergste te voorkomen.

layoutvampier02.indd

De Vampierzusjes: een smakelijk avontuur is al het tweede boek uit deze serie. En, naar ik mag hopen, ook zeker niet het laatste. Het is een vermakelijk gegeven, waarbij de wereld van Daka en Silvania bovendien bet goed zijn uitgewerkt, inclusief een alom geaccepteerd vampier-bestaan in hun eigen geboorteland, waar mensen en vampiers in harmonie naast elkaar leven. Het leuke aan dit boek is, dat ze hun vriendin Helena kennis laten maken met het Vampier-zijn. Hierdoor heb je een soort introductie in wat ze allemaal wel en niet kunnen, wel en niet mogen. En dat laatste blijkt soms niet eens zo gek veel anders te zijn dan wat hun menselijke vriendin mag! Maar hun vader is wel boos omdat ze hun geheim hebben gedeeld: het is gevaarlijk om mensen te laten merken dat ze niet normaal zijn. Het zou ze wel eens grote problemen kunnen opleveren! Helaas is het leven dan niet zo gemakkelijk. Leg maar eens uit dat je je moet insmeren met Factor 100 voor je de zon in gaat, of altijd moe bent overdag… en wat doe je als je ineens gegijzeld wordt door de twee bekendste kunstdieven ter wereld? Zelfs dan mag je niet laten merken dat je een vampier bent. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen gebruik mag maken van je krachten!

De Vampierzusjes, een smakelijk avontuur, Franziska Gehm
Uitgeverij Holland, april 2011, 160 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13.90 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025111359


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.