logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De vampierzusjes – een Bijtend probleem, Franziska Gehm


vampierzusjes een bijtend probleem

De vampierzusjes hebben altijd al een gave gehad om in de problemen te komen. Dat hebben we al kunnen lezen in ‘De vampierzusjes: een smakelijk avontuur’. In dit deel zijn de twee half-vampiers echter niet eens de oorzaak van het probleem, maar maken ze deel uit van de oplossing. Ze krijgen namelijk onverwachte gasten: een oom en tante komen, samen met een neef en nicht, over vanuit Transsylvanië. Daar heerst een bijzonder dodelijke ziekte. Infludenta. Bij die ziekte verschrompelen de hoektanden van de vampiers. En die kunnen ze nu net niet missen!

Het enige redmiddel is het sap van een zeldzaam plantje, dat groeit op het graf van een machtige vampierjager, die nog steeds ronddoolt bij zijn graf. Het is aan Daka en Silvania om de plant te plukken, want voor zowel vampiers als mensen is hij dodelijk. Maar voor halfvampiers? Tja, er is maar één manier om daar achter te komen! Het is aan Daka en Silvania om de Germania Dracona te bemachtigen. Maar lukt het ze om uit de handen van de vampierjager te blijven? En uit de handen van hun nieuwsgierige buurman, Dirk van Kombast?

De vampierzusjes zijn er weer in geslaagd om een superspannend boek te maken, vol grapjes, knipogen en leuke verwikkelingen en verwijzingen naar de vele horrorboeken over vampiers. De familie is echter een heel ander doel toebedeeld: ze willen juist integreren met de mensen-maatschappij, en doen er alles aan om te integreren. Silvania zelfs zo graag dat ze verliefd wordt op een mensenjongen. Maar als ze hem bij hen thuis uitnodigt kan dat natuurlijk niet goed gaan. In het boek leer je bovendien een aardig woordje Transsylvaans, dankzij de komst van de bezoekende vampierenfamilie.

De vampierzusjes – een bijtend probleem, Franziska Gehr
uitgeverij Holland, april 2012, 158 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,90 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025111595


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.