logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Vallei 1, Het Spel, Krystyna Kuhn

Grace College ligt in een afgelegen vallei in de Canadese Rocky Mountains. Het is een eliteschool voor talentvolle jongeren. Maar er gebeuren daar vreemde dingen. Waarom is de school niet terug te vinden op Google Earth? En wat gebeurde er ruim dertig jaar geleden toen een groepje jongeren werd vermist?

Julia en haar broer Robert beginnen vol goede moed aan het nieuwe schooljaar, niet wetende dat Grace College door mysteries wordt omgeven. Maar ze komen er gauw genoeg achter dat niets is wat het lijkt in de vallei. En dat ze daar niet bij toeval zijn.

Krystyna Kuhn, een succesvolle thrillerauteur in Duitsland, schreef een adembenemende, mysterieuze young adult-thrillerserie, in de sfeer van Lost en The Blair Witch Project. De serie is in Duitsland al een groot succes. Maak kennis met Julia, Robert, Benjamin, David, Chris, Debbie, Rosie en Katie en ontdek zelf het geheim van Grace College!

In dit eerste deel van  De Vallei maken we kennis met de mysterieuze omgeving en het verleden van Grace College. Of beter, de schemer die om deze school hangt, samen met de geheimen die de studenten met zich meebrengen. Want dat is best wel bijzonder: bijna iedereen blijkt wel een dubbele agenda te hebben, een achtergrond die ze liever kwijt zijn dan rijk. Alle studenten hebben nog iets anders gemeen: ze zijn allen hoogbegaafd. Dat maakt het bijzonder lastig om zonder al te veel omwegen vragen te stellen: achterdocht is zo gewekt, en de waarheid zonder problemen achterhaald. Maar is dat werkelijk zo? Want waar is de hoofdredactrice van het schoolkrantje ineens naartoe? En zijn de visioenen van de jonge Robert echt, of enkel waandenkbeelden? Je zult het ontdekken, in de spannende wereld die Krystyna vanaf de eerste bladzijde weet over te brengen. Haar kunst zit hem dan ook in het opmerken van bepaalde zaken, maar er daarna niet al te veel meer op terug te komen. Zo wordt meermaals gemeld dat er absoluut geen enkele geluiden zijn in de omgeving. Maar waarom wel of niet, dat laat ze netjes in het midden. Dit is ook het meest voorkomende en duidelijke punt dat ik hier noem, ik wil natuurlijk geen dingen gaan weggeven, voor hen die het boek graag nog willen lezen. Het is echter een bijzonder spannende mysterie-thriller, waarbij een volledig, doch sober beeld wordt geschetst van de omgeving en het leven op Grace College. Een boek om van te houden, dat is zeker.

De Vallei 1, Het Spel, Krystyna Kuhn
Pimento, April 2011, 300 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 10  jaar. ISBN: 9789049924508


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.