logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De val van de goden maakt de Griekse klassiekers weer van nu

de-val-van-de-goden-michael-de-cock-boek-cover-9789059088085 Er zijn een aantal verhalen die je gewoon moet kennen. Briljante verhalen over lang vervlogen tijden, zou mijn geschiedenisleraar zeggen, maar het zijn gewoon vette verhalen vol absurde wisselingen. De Grieken en Romeinen waren een kei in het bedenken van dat soort boeken. In De val van de goden vertellen Michael De Dock en Gerda Dendooven een aantal van die Griekse mythologische verhalen, op en geheel eigen wijze.

Modern jasje

Nu zul je misschien denken: ja maar, Griekse verhalen in een modern jasje, die ken ik al! En dan heb je helemaal gelijk. Schouderklopje voor jou, met ’n aai over de bol erbij voor je oplettendheid. De Kleine Klassiekers is namelijk een reeks boeken die dit tweetal heeft geschreven, en die boeken zijn in deze omnibus verzameld! Je leest hier De lange weg naar huis – het verhaal van Odysseus, Vliegen tot de hemel – het verhaal van de Minotaurus, Diep in het woud – verhalen van Ovidius en het boek Veldslag om een hart – het verhaal van Helena van Troje. Ieder van deze verhalen is al eens eerder verschenen dus, maar grijp die kans om ze in dit dikke boek te kopen!

Spannend maar suf

Stuk voor stuk spannende en stoere verhalen, die jammer genoeg niet meer door kinderen gelezen worden. En eigenlijk wel begrijpelijk, want de originele verhalen zijn al zo’n 2000 jaar oud en zijn bovendien tamelijk suf en langdradig. Lange stukken over saaie reizen enzo. Maar ook met bizarre wezens, rare acties en geweldige superhelden, want ook daar waren die Grieken niet vies van! En wat gebeurt er als je die saaie stukken grotendeels schrapt, de spannende stukken geschikt maakt voor kinderen (want geloof me, sommige delen zijn echt 16+) en er coole illustraties bij maakt in een Griekse stijl? Dan heb je een supervet boek dat je absoluut moet lezen! Heb je dat eenmaal gedaan, dan hoor je wel bij de club, dan ben je echt wel klaar voor de epische reizen van helden die iedereen van naam kent. Nog steeds, zelfs na 2000 jaar!

Informatie

De val van de goden, Michael de Cock
Illustrator: Gerda Dendooven Davidsfonds, 395 pagina’s, hardcover. Prijs: xxx euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789059088085

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.