Hot & Fast is een bekende term in de BBQ-wereld. Hoewel het heerlijk is om uitgebreid te barbecueën, ontbreekt het ons vaak aan tijd en soms ook aan zin. En in sommige gevallen (ja, ik steek hier absoluut hand in eigen boezem): geduld. Chef-kok Zowie Tak laat je met zijn barbecueboek De Ultieme BBQgerechten in 30 Minuten zien dat het mogelijk is om snelle, eenvoudige gerechten te serveren. Met dit kookboek ga jij binnen 30 minuten een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of dat nu nasi goreng is of een entrecote met chimichurri. Zorg dus dat je barbecue op temperatuur is en dat je alle ingrediënten en materialen klaar hebt liggen om aan de slag te gaan.
De juiste technieken van Zowie Tak
Auteur Zowie Tak, een professionele chef-kok met meer dan 15 jaar barbecue-ervaring, is een echte expert op het gebied van snel en smaakvol barbecueën. Hij heeft ook al een aantal titels op zijn naam staan, waarvan we hier een aantal barbecueboeken hebben gerecenseerd. In dit boek gaat hij dieper in op het snel op temperatuur brengen van je barbecue. Daarnaast deelt hij welke materialen je hierbij kunnen helpen en geeft hij inzicht in doordachte keuzes, slimme trucjes, handige voorbereiding en een goedgevulde voorraadkast.
85 gevarieerde recepten
Het gaat bij bakken en koken natuurlijk niet alleen om de technieken. Je moet ze ook toepassen! Dat kun je in de 85 recepten in dit kookboek, waarmee je inderdaad netjes binnen een half uur een gerecht op tafel staat. De logische gevolgtrekking van die korte bereiding is dat je kleinere stukjes eten hebt (een groot stuk vlees kun je in een half uur niet gaar hebben 😉 ) of eten dat juist een korte aanbaktijd heeft en daarna geserveerd kan worden. Je zult echter zien dat je ook op die manier smakelijke snacks, elegante voorgerechten en heerlijke hoofdgerechten op tafel kunt zetten. De barbecue wordt daarbij overigens redelmatig opgebouwd uit verschillende onderdelen, waarbij je ook gekookte en rauwe groenten of brood zult eten. Denk aan gerechten zoals gerookte linzensoep en Aziatische biefstuksalade. En voor de hoofdgerechten kun je kiezen uit lekkernijen zoals quesadilla’s met pulled chicken en shoarma van knolselderij met yoghurtdip, die allemaal binnen 30 minuten op tafel staan.
Creatief BBQ’en
‘De Ultieme BBQgerechten in 30 Minuten’ leert je verschillende smaken en garnituren te combineren, zodat het voor jou straks geen uitdaging meer is om een snelle en eenvoudige maaltijd van de barbecue te serveren. De recepten zijn niet alleen snel, maar ook vol van smaak en creativiteit. Dit boek is perfect voor zowel de beginnende BBQ’er als de doorgewinterde grillmaster die zijn of haar repertoire wil uitbreiden met snelle en indrukwekkende gerechten.
Ga direct naar De Ultieme BBQgerechten in 30 Minuten op BOL.com.
Recensie over De Ultieme BBQgerechten in 30 Minuten
De Ultieme BBQgerechten in 30 Minuten van Zowie Tak is een onmisbaar boek voor elke BBQ-liefhebber die houdt van snelle, eenvoudige maar heerlijke gerechten. Met duidelijke instructies, slimme tips en een breed scala aan recepten, biedt dit boek alles wat je nodig hebt om in korte tijd een fantastisch BBQ-gerecht op tafel te zetten. Het bevat vegetarische gerechten, maar ook gerechten met vlees, kip en vis. Voor ieder wat wils. Maar ook zal een recept je in eerste instantie niet aanspreken, laat je vooral inspireren door de technieken en de opbouw! Dus steek de barbecue aan, zorg dat je ingrediënten klaarstaan en ga de uitdaging aan met dit fantastische kookboek.
Score: 9
Informatie
Titel: De Ultieme BBQgerechten in 30 MinutenAuteur: Zowie Tak
Uitgever: Pig Butts
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789083139876
Prijs: 29.99 euro
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: