logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De tuinplanten mix en match gids, Josie Jeffery


De Tuinplanten mix en match gids is helemaal gebaseerd op combinatieteelt. Dit is een theorie die er van uitgaat dat bepaalde kenmerken van klanten elkaar versterken, en eventueel zelfs zwakke punten wegnemen van andere planten. Is een bepaalde plant bijvoorbeeld gevoelig voor bladluis, dan is het slim om er een bladluiswerende plant naast te zetten! Maar ja: welke planten zijn er gevoelig voor, en welke kun je daar mee combineren? Daarnaast staat er in de inleiding een stukje over de invloed van de maan en het tuinieren aan de hand van sterrenbeelden, het verzorgen en het bemesten van je planten.

Handig

Daar komt dit handige boekje bij kijken. Er staan meer dan 70 planten in vermeld, opgedeeld in drie categorieën. Die staan netjes boven elkaar, waarbij iedere pagina ook is opgedeeld in drie stukken. je kunt dus de bovenste plant laten staan, en bladeren tot je een plant hebt gevonden die er het beste bij past. Handig, en ook de uitvoering in ringband draagt bij bij dit gemak. De indeling is eenvoudig: in het midden staat het hoofdgewas. Die combineer je met een gewas boven de grond (erboven) of een gewas onder de grond (de onderste groep)

Combineren

Hoe je ze moet combineren is snel duidelijk. Onder aan de bovenste groep staat een serie afkortingen. Die staan soms voor zwakke punten, soms voor sterke punten. Geen nood, de uitleg daarvan staat in het boek. Boven aan de middelste rij staan soms ook diezelfde afkortingen. Is dat het geval, dan heffen die twee elkaar op/versterken ze elkaar. Een goede combinatie dus! Bovendien staat er op het kaartje heel netjes omschreven waar je ze het beste kunt planten, verzorgen en oogsten. Zo kan het bijna niet mis gaan!

De tuinplanten mix en match gids, Josie Jeffery
De Fontein Tirion, januari 2014, 131 pagina’s, gebonden met ringband.
Prijs: 16,95 euro. ISBN: 9789052109176


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.