logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Tepper tweeling maakt ruzie (en niet zo’n beetje ook), Geoff Rodkey

Tepper tweeling maakt ruzie 9200000040653408 De Tepper Tweeling, dat zijn Claudia en Reese (ook wel Ries genaamd) Tepper. Ze wonen in de ‘normale’ kant van New York, maar zitten in de ‘goede kant’ op school. Ze zijn niet alleen als broer en zus elkaars tegenpool, maar ook op zo’n beetje alle andere fronten zijn ze compleet verschillend. Dit boek is een verslag dat Claudia heeft gemaakt naar aanleiding van een fikse ruzie, die Claudia vergelijkt met een flinke oorlog. Compleet met plaatjes, zodat daar geen vergissingen over kunnen bestaan. Het hele boek is trouwens een groot verslag, dat Claudia heeft ingesproken en wat later is uitgetypt. Zo hoor je eigenlijk telkens twee mensen praten: vaak Claudia als vrager en iemand anders die daar op reageert. Of Claudia die een verhaal vertelt en bijvoorbeeld Reese of haar beste vriendin Sophie die Claudia weer van commentaar voorziet. En zo merk je ook dat Claudia’s verhaal gewoon ‘een versie’ is die verteld kan worden, en die door bijvoorbeeld Reese of anderen heel anders opgevat kan worden. Maar het belangrijkste is: waar is die ruzie nu eigenlijk door ontstaan? En zijn er niet veel ergere dingen gebeurt waar heel licht overheen is gestapt? Langzaam maar zeker raak je helemaal bekend met de Tepper Tweeling. En de Tepper tweeling maakt ruzie. Tja, dat doen broers en zussen nu eenmaal, daar verander je helaas helemaal niets aan. Soms komen die ruzies uit pesterijtjes, soms gewoon uit ergernis, of verveling… het kan eigenlijk overal wel doorkomen. Soms zijn ze er gewoon, zonder dat er een echte reden voor is, maar meestal is er wel een soort van aanleiding. En hun ouders? Die gaan er heel rustig en ontspannen mee om. Meestal. Vooral hun vader: hij is advocaat en maakt lange, lange dagen. Als hij thuis is doet hij vaak leuke dingen, maar het liefst ligt hij te slapen… maar dat is allemaal bijzaak: het gaat nu eenmaal om de Tepper tweeling! De Tepper tweeling maakt ruzie is een heel erg leuk boek: het is lekker vlot en chaotisch geschreven: het idee van een soort boek als interview-achtig iets is heel uniek (ik kan er zelfs geen woord voor bedenken… oh wacht: het boek is grotendeels een dialoog!). Ter illustratie vind je nu eens geen slordige cartoons en tekeningetjes, maar foto’s. En ja, soms is daar op getekend en gekrabbeld door één van de twee, maar dat is alleen om iets te verduidelijken. Een heel leuk en cool concept. Het enige nadeel is het gekozen lettertype: die is wat licht en flets, waardoor het boek vooral in omgevingen met weinig licht, wat lastig leesbaar is. Echt een superboek voor overdag dus!

Informatie

De Tepper tweeling maakt ruzie (en niet zo’n beetje ook), Geoff Rodkey
Illustrator: Geoff Rodkey Moon Uitgevers, 216 pagina’s, hardcover. Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf xx jaar. ISBN: 9789048825783

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.