logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De supergrote actiefiguur van Tandloos die kan schieten


Als je onze site een beetje volgt, dan weet je dat we helemaal fan zijn van de animatieserie van de Drakenrijders van Berk, die je bijvoorbeeld op Netflix kunt zien. Naar aanleiding van de nieuwe serie, Draken: Race naar de rand, is er een nieuwe geweldige draak ontwikkeld van Tandloos, de draak van hoofdpersoon Hikkie (Hickup). Deze draak is maar liefst 35 centimeter lang, kan zijn vleugels in- en uitklappen en kan zelfs echt schieten!

De draak Tandloos blijft de grote favoriet. Drakenrijder Hikkie heeft Tandloos in de afgelopen jaren opgevoed tot een stoere draak die voor geen avontuur terugdeinst. De nieuwe en grotere Tandloos kan grommende geluiden maken als er gevaar heerst en schiet supersnel projectielen uit zijn mond om zijn drakenrijder te beschermen. Als je aan zijn staart trekt krijgt hij extra krachten en zie je hoe zijn rug en mond blauw oplichten. Wees dus gerust als Tandloos in de buurt is. Hij beschermt je als zijn beste vriend!

Die speciale handelingen activeer je heel eenvoudig, door aan zijn staart te trekken. Die kun je namelijk in drie standen uittrekken, waarbij je tekens een nieuwe actie afspeelt: licht geven, licht geven en grommen, en schieten. Zodra je aan zijn staart trekt gaat zijn bek open, en laat Tandloos zijn tanden zien (ja, die klappen echt naar binnen, het is dus een echte Helleveeg!) Boven op zijn schouders zit bovendien nog een knop waarbij je hem tevreden laat knorren. Daardoor is deze Tandloos een echt kameraadje voor jou!

En deze Tandloos is – vooral door zijn forse formaat – ook een indrukwekkende draak om te zien. Het is eerlijk gezegd wel even wennen, om door aan zijn staart te trekken alle acties te ontluiken aan deze draak – ze zijn nu eenmaal lastig te temmen. Als je het eenmaal onder de knie hebt kun je hem precies laten doen wat je wil. Deze draak heeft bovendien beweegbare poten en is echt heel stoer vormgegeven, waardoor hij er zo echt mogelijk uitziet. Als je niet beter zou weten, zou je er misschien zelfs wel bang van worden, als je hem hoort grommen!

Meer weten over de serie? www.howtotrainyourdragon.nl

Drakenrijders van Berk: Tandloos
Consumentenadviesprijs: 39.99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.