logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De stad zonder kleur, Anne Schneider

Sommige mensen groeien op in een dorp, anderen in een stad. Beiden hebben ze zo hun eigen voordelen en nadelen. Het hangt ook een beetje af van het dorp of stad waar je woont, natuurlijk. Sommige dorpen zijn heel hecht, maar ook steden kunnen flink vasthouden aan regeltjes en gebruiken. Daar weet Jasper alles van. Hij verhuist – zonder het te weten – naar een stad zonder kleur. En daar wordt Jasper juist helemaal niet vrolijk van. Lang loopt hij rond, zichzelf afvragend wat er mis is. Dan weet hij het: Jasper mist kleur!

En dus probeert hij zijn nieuwe buurt wat op te fleuren. Met wat verf, of slingers. Telkens tikt een boze agent hem op de schouder, waarna hij te horen krijgt dat de mensen hier juist houden van spiksplinternieuw grijs. En net op het moment dat Jasper weg wil gaan uit de stad leert hij zijn overbuurmeisje Floortje kennen, die ook van kleur houdt. Er is dus hoop! En samen brengen Jasper en Floortje een beetje kleur in de stad. Een beetje, maar het is een begin.

De stad zonder kleur is een positief verhaal over een jongen die zijn omgeving meer kleur wil geven, maar op allerlei manieren wordt tegengewerkt. Je moet je natuurlijk wel aan de regeltjes houden, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet jezelf kunt zijn. Als je er maar niemand mee lastig valt. En die manier heeft Jasper precies gevonden. Zo is hij toch gelukkig, en houdt hij zich in de Stad zonder Kleur perfect aan alle regeltjes en gewoontes.

Informatie

De stad zonder kleur, Anne Schneider

Illustrator: Anne Schneider
Clavis, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044825589


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.