logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De sprookjes van Grimm, Usborne

Dit prachtige geïllustreerde boek bevat vijftien van de meest boeiende verhalen van de gebroeders Grimm. Verhalen over betoverende kastelen, diepe, donkere bossen en fantasierijke karakters om zelf te lezen of eindeloos uit voor te lezen.

En dat is volkomen terecht, want de sprookjes van Grimm spreken natuurlijk nog steeds tot de verbeelding. Repelsteltje, Roodkapje, Hans en Grietje, Koning Mereldbaard, de Ganzenhoedster en nog een flink aantal andere sprookjes worden op een leuke manier verteld. Ieder verhaal is ongeveer 20 pagina’s lang, goed voor tien tot vijftien minuten voorleestijd. Ondertussen kunnen de kinderen genieten van de mooie, goed uitgewerkte tekeningen, die bijdragen aan het verhaal door de vertellingen te visualiseren. De inhoud van de prenten is wat sober, echt veel zoeken zit er niet bij, maar daarentegen ben je zo door de twee pagina’s heen, zodat kinderen zich zeker niet hoeven te vervelen.

Bovendien kunnen zij lekker genieten van de sprookjes die je kunt voorlezen, of die ze zelf kunnen lezen op latere leeftijd. De tekst is namelijk lekker groot en helder afgedrukt: ideaal om voor te lezen, en makkelijk voor beginnend lezers om zelf mee aan de slag te kunnen. De woordkeuze van de verhalen ligt bovendien dicht bij de belevingswereld van de kinderen, zodat ze een wat meer moderne uitstraling hebben en uit het stof worden gehaald.

De sprookjes van Grimm
Baeckens Books, september 2011, 303 pagina’s, gebonden
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9781409538509


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.