Recensie: De Smurfen – stickeravontuur


Het boek van de film, maar dan voor de allerjongste lezers: in stripboekvorm, maar dan net anders. In het boek staan namelijk een aantal lege plaatjes, die gevuld moeten worden door een aantal stickers. Deze full-color stickers kun je vinden in het midden van het stripboek, en zijn makkelijk te plakken. Let wel dat dit door kleinere stickeraars misschien niet zo eenvoudig te plakken is: netjes recht plakken is wel een vak apart, en als je ze scheef plakt zal het wellicht lang storend zijn: het verhaal is namelijk erg leuk, en ook de tekeningen spreken zeker tot de verbeelding: ze zijn een mix tussen de oude Peyo-tekeningen en de digitale variant. Wat levendiger dus, ruimtelijker en vooral een stuk hipper en strakker vormgegeven. Een aanrader voor jonge fans!

Het is de avond van het Blauwe Maan Festival – het Smurfigste feest van het jaar! Maar door een ongelukje van Klungelsmurf vindt Gargamel plots het Smurfendorp! De Smurfen slaan op de vlucht en belanden via een magische doorgang in hartje New York. Daar leren ze de aardige familie Winslow kennen die hen wegwijs maakt in die vreemde wereld. Maar ook in New York blijken ze niet veilig te zijn voor Gargamel… Kunnen de Smurfen aan hem ontsnappen en hoe geraken ze terug in hun Smurfendorp?

De smurfen – een stickeravontuur
Standaard uitgeverij, juli 2011, 16 pagina’s, paperback.
Prijs: 4,95 euro. ISBN: 9789002244018

Dit boek bij:  BOL.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.