Recensie: De Smurfen – Smurfenavontuur in New York, Peyo en Stacia Deutsch

Het is de avond van het Blauwe Maan Festival – het Smurfigste feest van het jaar! Maar door een ongelukje van Klungelsmurf vindt Gargamel plots het Smurfendorp! De Smurfen slaan op de vlucht en belanden via een magische doorgang in hartje New York. Daar leren ze de aardige familie Winslow kennen die hen wegwijs maakt in die vreemde wereld. Maar ook in New York blijken ze niet veilig te zijn voor Gargamel… Kunnen de Smurfen aan hem ontsnappen en hoe geraken ze terug in hun Smurfendorp?

Dit boek, ofwel ‘het verhaal van de film’ in boekvorm, vertelt op leuke en heldere wijze wat er zoal gebeurt in het Smurfendorp en in New York, wanneer de Smurfen de reis naar de mensenwereld durven te maken. Het boek is lekker geschreven, vol sfeermakende omschrijvingen en een duidelijke verhandeling over alle activiteiten van de smurfen. daardoor heb je het idee, ook al heb je de film zelf nooit gezien, alsof het verhaal zich als een film voor je ogen afspeelt. Een groot goed, zeker als je bedenkt dat het verhaal zich in ‘slechts’ 175 pagina’s afspeelt. De hoofdstukjes worden geïllustreerd door een leuke zwart-wit tekening, waarin een lijntekening van één van de smurfen staat die op avontuur mochten naar de grote stad. Niet bijzonder nuttig, maar wel leuk en sfeervol.

Het leuke van dit boek vind ik bovendien, dat er zo veel omschreven wordt, dat je ook eens op andere dingen gaat letten, die je dan weer opvallen in de film. Het is dan ook een zeldzaam ‘boek van de film’ waarbij je het ook gewoon als losstaand boek kunt lezen, en waarbij niet alleen een soort souvenir is wanneer je de film bekeken hebt, maar waarna je ook anders naar de film zult kijken. Een allersmurfigst boek!

De Smurfen – Smurfenavontuur in New York, Peyo en Stacia Deutsch
Standaard uitgeverij, september 2011, 175 pagina’s, paperback.
Prijs: 7,95 euro. ISBN: 9789002244025

Dit boek bij:BOL.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

2 reacties op “Recensie: De Smurfen – Smurfenavontuur in New York, Peyo en Stacia Deutsch”

  1. […] Vorig jaar zagen we de animatiefilm over de Smurfen, door Sony Pictures. De film toonde aan dat de Smurfen nog lang niet vergeten zijn, en dat ze zeker nog goed meekunnen in deze tijd. Zo kwamen er, naar aanleiding van de film, al eerder boeken uit, waarvan wij er twee mochten recenseren: Recensie: het Smurfen Stickerboek en Recensie: Smurfen: het boek van de film. […]

  2. […] jij een superspeurneus en kleur je graag? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Samen met de Smurfen moet je allerlei creatieve speuropdrachten oplossen. Daarbij kun je die speurplaten ook nog eens […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.