logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Smoezels maken er een potje van, Erhard Dietl

9789051169928 smoezels maken er een potje van

Als je CooleSuggesties een beetje hebt gevolgd, dan ben je ze al eens tegengekomen: de Smoezels. Een smerig gezinnetje, dat van alles houdt dat vies, smerig, stinkend, gevaarlijk of oud is. Ze leven op een vuilnisbelt, en zijn heel anders dan wij. Ze zien er niet alleen anders uit, maar kunnen ook heel andere dingen; ze eten glas, hebben steenharde tanden en kunnen de mieren scheten horen laten als ze op de grond lopen. Cool, nietwaar? In De Smoezels maken er een potje van kun je zelf lezen uit het avontuur: het is geschreven op niveau AVI E4.

Maar er is natuurlijk ook een nadeel: zou jij op een vuilnisbelt willen leven, tussen de ratten en de vliegen? Gelukkig denkt de familie Smoezel daar anders over. Vader, moeder, opa, oma, baby en de twee kinderen – ze houden er van om Smoezel te worden. Maar soms willen zelfs Smoezels mensendingen. Zoals naar het strand gaan, op een warme dag! Maar zijn ze daar wel tegen bestand? En hoe lang geleden is het dat opa Smoezel voor het laatst in het water is geweest?

De Smoezels maken er een potje van. Letterlijk. Van alles en nog wat! Ze spelen met stenen, eten zand, drinken uit oude flesjes die ze vinden en nog veel meer. Vies, smerig… en erg leuk om over te lezen! De plaatjes zijn ook erg leuk: smerig, een beetje griezelig, maar dan ook weer grappig. Het blijven rare schepsels, die Woezels,

De Smoezels maken er een potje van, Erhard Dietl
De Vier Windstreken, uitgegeven, 42 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789051169928


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.