logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Smoezels gaan naar school, Erhard Dietl

de smoezels gaan naar school

Ken je de Smoezels nog? Dat zijn vreemde schepsels die leven op onze vuilnisbelten. Ze wassen zich nooit, smullen van oude autobanden en eten oude blikjes alsof het zuurtjes zijn. Ze hebben er hun eigen gewoontes op nagehouden, maar soms willen ze ook wel eens net als mensen zijn. Vooral de Smoezelkinderen willen dolgraag eens naar school.

Dat vinden papa en mama Smoezel een prima idee, en samen met oma Smoezel gaan ze met hun huisdraak, Vuurkontje, naar school. Daar aangekomen blijkt dat de juf plotseling weg moet omdat haar huis overstroomt. Of oma Smoezel even op de kinderen wil passen… Ja hoor, dat is geen enkel probleem! En oma Smoezel doet wat zij kent, wat de Smoezelkinderen leuk vinden. Lekker tekenen, in de modder spelen, rotzooi maken… maar Oma Smoezel weet ook wel dat de juf al die modder niet leuk zal vinden, en ze zorgt samen met Vuurkontje dat alle kinderen weer schoon zijn.

De Smoezels gaan naar school is een heel erg leuk boek. Hierin ontdekken kinderen dat ze eigenlijk helemaal niet zo veel verschillen van de Smoezels, ook al zijn die wel een heel stuk sterker… Zelfs al lijken kinderen een stuk anders dan jijzelf, er zijn altijd overeenkomsten! En dankzij de Smoezels krijgen de kinderen in de klas een onvergetelijke dag, dat is zeker. Achter in het boek vind je een speciaal lied, het Baggerlied, compleet met bladmuziek.

De Smoezels is een heel leuke serie. Kinderen houden nu eenmaal van lekker vies doen en rare fratsen uithalen. Een geweldig concept, hoewel het jammer blijft dat de Smoezels (vooral de kinderen) zelf geen namen hebben gekregen!

De Smoezels gaan naar school, Erhard Dietl
De Vier Windstreken, oktober 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051163872


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.