Recensie: De Smoezels en de nieuwe oppas, Erhard Dietl

9789051163025 de smoezels en de nieuwe oppas

Een tijdje terug kon je al kennismaken met de Smoezels in het originele prentenboek De Smoezels vieren een verjaardag. In De Smoezels en de nieuwe oppas zie je dat het leven van de Smoezels natuurlijk gewoon doorgaat, en papa en mama Smoezel ook zo hun dingetjes te doen hebben. En ook zij moeten wel eens een avondje weg!

Dus komt er een oppas. Voor het eerst zelfs, want het is nog niet voorgekomen dat papa, mama, opa en oma tegelijk weg zijn. Helaas voor de oppas is zij geen Smoezel, maar een mensenmeisje! Een enthousiast en opgeruimd meisje: juffrouw Boender. Ze maakt een gezonde groentesoep en ruimt het huis op. De Smoezeltweeling kijkt verschrikt toe, want Smoezels houden helemaal niet van orde en de gezonde groentesoep ruikt verschrikkelijk vies! Ze grijpen in als baby Smoezel onder de bontgekleurde uitslag zit van de wasbeurt die hij krijgt met zeep, in een schoongeboende waskuip. Zo kan het niet langer!

Zo maak je weer heel wat mee op de vuilnisbelt waar de Smoezels wonen. De wonderlijke wezentjes zijn dan ook echt heel anders dan gewone mensen. Ze houden van vuil, eten glas alsof het snoepjes zijn en zijn supersterk. Al die elementen komen ook in dit boek weer heel duidelijk naar voren. Weet je nog niet zo goed wie en wat Smoezels zijn? Op de eerste pagina’s maak je uitgebreid kennis met ze, en wordt je haarfijn verteld wat ze allemaal voor speciaals kunnen. En natuurlijk mag een nieuw liedje niet ontbreken. Dat staat met tekst en bladmuziek achter in het boek! Er is net als in De smoezels vieren en verjaardag heel veel te zien en ontdekken in de gedetailleerde prenten. Genoeg te zien, ontdekken en misschien zelfs wel gruwelen in dit grappige prentenboek vol tegenstellingen tussen lekker en vies, schoon en vuil!

De Smoezels en de nieuwe oppas, Erhard Dietl
De vier windstreken, februari 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051163025

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.