logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De schat van schele Karel, Maayken Koolen


9789044819496 de schat van schele karel

De schat van schele Karel, dat klinkt als een ontzettend spannend en mysterieus boek. En dat is het ook, want dit grote, kartonnen boek is een bijzonder grappig en kleurrijk onderwaterzoekboek. Het is geschreven door een eenzame zeeman, die niets beters te doen heeft. Een zeeman met een rijke fantasie, zo blijkt. Er komen namelijk de meest bijzondere dieren in voor, allen getekend zodat ze heel wat lijken op hun naam. Meer dan ze in werkelijkheid doen. De verpleegsterhaai krijgt een mutsje en een stethoscoop, maar dat is nog niet alles.

De kaart, getekend door de zeeman, is in delen verdeeld. gescheurd tijdens een ruzie tussen drie zussen. Zo gaan de romantische Zeemeermuis, de rappende en hippe duikbeer en de altijd tellende en rekenende Zee-ezel ieder met een deel van de kaart op pad. Maar ja, als de kaart niet compleet is kom je natuurlijk nergens! De drie dames kibbelen er het hele boek flink op los. Maar ja: wat is de schat nu eigenlijk?

Je wordt door het boek op pad genomen door de zee. Lukt het jou om de kaart te lezen en de weg onder water te vinden? De zee wit vol verrassingen en ook de vissen hebben zo hun eigen plannetjes! Het is dan ook een erg leuk en grappig zoekboek geworden. Niet alle grapjes zullen door de kleine kinderen begrepen worden, maar ze zullen zeker wel genieten van de mooie plaatjes en de grappige gezichtjes die de dieren hebben meegekregen. Om heerlijk in weg te drijven!

De schat van schele Karel, Maayken Koolen
Clavis, oktober 2013, 20 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044819496


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.