logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De schat van Paaseiland, Geronimo Stilton

de schat van paaseilandGeronimo Stilton komt in de meest bijzondere avonturen terecht. Soms omdat hij ergens naartoe gaat, soms omdat hij er heen moet van Opa Wervelwind, en soms omdat hij iemand wil helpen. Zoals in dit geval, als hij een heel stinkende brief krijgt… vanuit Paaseiland! Daar is zijn zus, Thea Stilton, namelijk naartoe gegaan nadat ze een echte schatkaart had gevonden. Daar is ze echter achtervolgd door piraten. En daar stopte de berichten… Het is dus aan Geronimo om haar te helpen, en dat doet hij maar wat graag!

Snel verzamelt hij een klein team, bestaand uit de fotografe Fientje, Wilde Willie en Neef Klem, gewoon omdat-ie in de buurt was. Samen gaan ze naar Paaseiland, ook wel bekend als Rapa Nui. Daar gaan ze op speurtocht, samen met de schatkaart die ze van Thea toegestuurd hebben gekregen. Gelukkig krijgen ze hulp van een meisje dat op het eiland woont, anders zou het knap lastig blijken. De omschrijvingen zijn namelijk best cryptisch. Tijdens deze puzzeltocht leren ze bovendien heel wat over het Paaseiland en alle mysterieuze geheimen die het eiland verstopt heeft.

Dit boek van Geronimo Stilton vertelt een mooi deel over de geschiedenis van het Paaseiland. De gebruiken en tradities komen naar voren, alsook een stukje over de mysterieuze beeldengroepen die op het eiland staan. De tekeningen vormen zoals gewoonlijk een belangrijk deel van het verhaal, en soms vind je korte stukjes informatie, die in een kader staat afgebeeld. Erg leuk en origineel: het bijzondere en mysterieuze eiland krijgt namelijk zelden aandacht in kinderboeken.

De schat van Paaseiland, Geronimo Stilton
De Wakkere Muis, april 2014, 117 pagina’s, gebonden.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922612


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.