logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De roof van het Gouden Boek, Geronimo Stilton


Geronimo Stilton de Roof van het gouden boekWist je dat Geronimo Stilton al tien jaar aan het schrijven is? Een flinke tijd inderdaad, en zelfs Geronimo zou er bijna aan voorbij zijn gegaan. Gelukkig vergeet zijn omgeving en familie dat niet, en iedereen vraagt dan ook wanneer het grote feest is. Opa Wervelwind heeft namelijk de roddel de wereld al ingestuurd dat hij een enorm feest wil geven waar iedereen jaloers op moet worden. Vooral Rita’s Rioolpers moet paars aanlopen van jaloezie. En natuurlijk wil Opa Wervelwind indruk maken op Ludmilla, een oude vlem…

Maar Opa Wervelwind heeft nog een andere opdracht voor Geronimo: hij moet de meest fabuleuze Fantasia schrijven! Die wordt dan ook in de meest geweldige manier uitgebracht, met een gouden randje op iedere bladzijde en goud op de kaft. Geronimo luistert natuurlijk heel goed naar zijn opa en schrijft dat en nacht. Kun je nagaan hoe groot zijn paniek is wanneer hij merkt dat zijn laptop, met daarop de enige versie van het script, is gestolen!

Gelukkig kan Geronimo rekenen op de hulp van steeds meer vrienden, waar in dit boek ook weer een nieuwe vriend wordt toegevoegd. Klem, Thea, agent Nul-Nul-K en zijn nieuwe vriend, Peter Molenaar. Het boek is zoals altijd vlot geschreven, mooi geïllustreerd en geeft bovendien een bijzonder kijkje in de keuken van de redactie van De Wakkere Muis: in dit boek gaat het om het Maken van boeken!

De roof van het gouden boek, Geronimo Stilton
De Wakkere Muis, juli 2014, 117 pagina’s, gebonden.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922674


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.